‘Big Five’ meest prachtige stranden van Kenia

De Keniaanse kust staat bekend om haar langgerekte witte zandstranden, koraalriffen, kleine en grote kustplaatsen en de warme Indische Oceaan. Dit laatste maakt Kenia tot een perfecte watersportbestemming: duiken is het hele jaar door mogelijk. Daarnaast is de Keniaanse kust vanwege de geschikte wind een populaire bestemming voor kitesurfers. Kortom, Kenia is zowel populair onder zonaanbidders en actieve watersporters en ook qua accommodaties is er voor ieder wat wils. Van grote luxe resorts tot privé guesthouses, de Keniaanse kust biedt het allemaal.

Een karavaan op het strand van Mombasa

Een karavaan op het strand van Mombasa

Mombasa

Deze stad en omgeving kennen verschillende stranden. Bijvoorbeeld Nyali beach. Dit strand is omgeven door luxe strandresorts. Naast de bekende strandactiviteiten als zonnen en zwemmen, is het ook een goede lokatie om te surfen. Verder biedt het strand uitstekende faciliteiten voor strand-volleyballers. Een ander strand in de omgeving van Mombasa is Bamburi beach. Dit strand is populair onder zonaanbidders vanwege het vijf kilometer lange parelwitte zandstrand. Bamburi beach wordt omgeven door palmbomen en er worden ook ritjes langs de oceaan aangeboden op kamelen.

 

ZIE OOK: ‘Big Five’ meest bekende festivals van Kenia

 

Diani Beach

Vanwege de brede, witte stranden is Diani Beach het populairste strand in Kenia. Het ligt ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Mombasa aan de Indische oceaan. Diani Beach staat bekend om prachtige koraalriffen, wat het interessant maakt voor duikers. Ook andere watersporten zoals surfen, snorkelen, zeilen, parasailen, zeekajakken en waterskiën kunnen er beoefend worden. Voor de niet-watersporters ligt er een 18-holes golfbaan en een aantal kleinere winkelcentra in de buurt. Elk jaar rond november wordt er op Diani Beach de “Kenya Skydive Boogie” georganiseerd. Tijdens dit evenement maken meer dan 100 parachutisten verschillende vrije vallen boven het strand. Rondom Diani Beach liggen tientallen grote hotels, maar ook privé bungalows zijn er in overvloed.

Een zandstrand in Kenia

Een zandstrand in Kenia

 

 

Lamu

Het eiland Lamu, dat sinds 2001 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, heeft vele mooie stranden. Lamu Beach ligt het dichst bij de gelijknamige plaats Lamu en is het populairste strand op het eiland. Het wordt omgeven door vele palm- en mangrovebomen. Manda Bay en Shela beach zijn wat minder bekend en staan bekend om de pittoreske uitzichten en de vredige sfeer. Er worden zeiltochten georganiseerd en ook ezelritjes zijn populair bij de vele reizigers die deze stranden bezoeken. Op het eiland zijn verschillende soorten accommodaties te vinden.

Tiwi

Dit is een kleine badplaats, ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Mombasa. Deze plaats biedt een langgerekt zandstrand, omringt met vele palmbomen en baobabbomen. Het is een relatief rustig strand, geschikt voor reizigers die van wat minder actie houden. Er grenzen drie grote resorts en een aantal kleinere accommodaties aan het strand.

Watamu

De Watamu kuststrook bestaat uit verschillende stranden: Turtle Bay, Blue Lagoon Bay, Garoda Bay, Watamu Bay, Ocean breaze, Kanani reaf en Jacaranda beach. Deze stranden maken onder andere onderdeel uit van het Watamu Marine National Park en zijn beschermd. Het park wordt gezien als één van de beste snorkel- en duikgebieden van Oost-Afrika. Ook zijn de stranden bekende nestelplaatsen voor schildpadden. Watamu ligt ongeveer 100 kilometer ten noorden van Mombasa aan de Indische oceaan en ook hier zijn vele soorten accommodaties te vinden.

Comments are closed.