Tien gezinnen gezocht om dé fietsprovincie van Nederland te ontdekken

Met meer dan 3.000 kilometer aan goede fietsknooppuntenroutes, talrijke rustpunten en leuke afstaplocaties is Overijssel twee keer op rij uitgeroepen tot de ‘Beste Fietsprovincie’ van Nederland. De viersterren fietsregio’s Twente, Salland, Vechtdal, WaterReijk en IJsseldelta zijn samen het best beoordeeld op landschap, toegankelijkheid, kwaliteit routenetwerken, voorzieningen, beheer routenetwerken en onderhoud bewegwijzering.

bakfiets-overijssel

Zelf ontdekken

De toeristische (fiets)regio’s in Overijssel doen ook dit jaar weer mee in de race om de titel ‘beste fietsregio’ en ‘beste fietsprovincie’. Samen grijpen zij de meimaand fietsmaand aan om fiets minnend Nederland te laten zien wat zij in huis hebben. Met een speciale winactie op www.bakfietswens.nl wordt Nederland uitgenodigd het prachtige fietsroutenetwerk Over de IJssel te komen verkennen. Tien gezinnen worden gezocht om dé fietsprovincie van Nederland te ontdekken en er over te vertellen.

 

ZIE OOK: Ontdek het kampeerterrein van de maand mei in Overijssel

 

Onder de inschrijvingen worden tien fietsvakanties verloot naar Overijssel inclusief hippe Johnny Loco bakfiets. Met gemak koerst deze bakfiets langs lekkere picknickplekken aan de IJssel, statige landgoederen en ruige Nationale Parken in Overijssel.

 

 

Kwaliteitsmonitor

Het predicaat ‘Beste Fietsprovincie van Nederland’ wordt toegekend door het Landelijk Fietsplatform, die hiervoor een Kwaliteitsmonitor uit laat voeren. Deze bestaat uit een vakinhoudelijk onderzoek en de inbreng van de fietser. Het vakoordeel en het consumentenoordeel zijn samengebracht op basis van een weging van factoren. Zes onderdelen zijn uitgewerkt: landschap, toegankelijkheid, kwaliteit routenetwerken, voorzieningen, beheer routenetwerken en onderhoud bewegwijzering.

 

Ontdek waarom we dauwtrappen met Hemelvaart in onze special

Comments are closed.