Natuurkampeerterrein van de maand mei

Erve de Meester, Bruinehaar – Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Na een prachtige fietsdag kun je heerlijk nagenieten in de natuur. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een natuurkampeerterrein voor het voetlicht. In samenwerking met de Stichting de Groene Koepel.

Erve de Meester in Bruinehaar

Erve de Meester in Bruinehaar

Intieme kampeerplekken

Erve de Meester ligt op een beetje vergeten plek in ons land: in Overijssel niet ver van de Duitse grens. Het grote voordeel is de rust. Het totale terrein met 2 hectare is niet eens zo klein, maar de acht gescheiden veldjes bieden iets intiems. Een van de veldjes biedt een schitterend vergezicht over de Balkenbelts Venen. Blikvanger bij aankomst is het Hans-en-Grietje-huisje dat dienst doet als dagverblijf. Ideaal als het weer die dag een beetje tegen zit. In het huisje is Wifi, wat spelletjes, een sjoelbak en informatie over de omgeving. Het is ook een plek om andere kampeerders te ontmoeten. Op diverse plaatsen op het terrein staan picknicktafels. Deze zijn erg handig voor fietsers met een klein tentje achterop.

Uitzicht vanaf je kampeerplek

Uitzicht vanaf je kampeerplek


Een huisje voor binnenactiviteiten

Een huisje voor binnenactiviteiten

 

ZIE OOK: Nieuwe fietsroute langs natuurkampeerterreinen in Overijssel

 

Erve de Meester in Overijssel

Erve de Meester in Overijssel

Erve de Meester

De naam Erve de Meester herinnert aan de dorpsonderwijzer die hier een stuk land had. Zeventien jaar geleden bouwden Anna Simmelink en Hermjan Roep het huisje uit oude materialen. Zij kwamen beiden uit het onderwijs, maar besloten in 2000 te stoppen. Het land was te groot voor hun tweetjes, maar als ze een deel zouden verkopen, zou het kunnen dat ze weer meer grip hadden op de ontwikkelingen. Dus besloot het stel tot het ontwikkelen van een natuurkampeerterrein. Hermjan legt uit dat de taken duidelijk verdeeld werden:

Anna doet de inschrijvingen en ik maai het gras.

Als bioloog kent hij alle details van de omgeving. Graag trekt hij met zijn gasten eropuit voor een excursie langs oude boerderijen in het grensgebied. Anna kan grafische workshops verzorgen. Alles op het terrein ziet er keurig verzorgd uit en het sanitair is kraakhelder.

 

 

Kamperen bij Erve de Meester in Overijssel

Kamperen bij Erve de Meester in Overijssel


Kampeer op Erve de Meester

Kampeer op Erve de Meester

Route

Het natuurkampeerterrein ligt ongeveer 15 km ten noorden van Almelo: vlakbij fietsknooppunt 02. De LangeafstandsFietsroute LF 18 loopt op 3,5 km ten zuiden van Erve de Meester. Ook op 3,5 km van het terrein is in het dorpje De Pollen en een buurtsuper. Als fietsroute bevelen Anna en Hermjan de nieuwe fietsroutes langs natuurkampeerterreinen in Overijssel aan: http://www.natuurkampeerterreinen.nl/ Voor meer over Erve de Meester: www.erve-de-meester.nl

Fietskampeerders in Overijssel

Fietskampeerders in Overijssel

Comments are closed.