Vliegticket boeker betaalt vaak teveel

De vliegexperts van www.vliegennaar.nl onderzochten de prijsverschillen tussen de bekende Nederlandse (vliegticket)boekingssites. De vanaf-tarieven voor dezelfde vlucht op dezelfde data blijken regelmatig tientallen procenten uit elkaar te liggen.

Enorme prijsverschillen tussen boekingssites

Enorme prijsverschillen tussen boekingssites

Boekingssite heeft belangrijke functie

“Wij adviseren consumenten om in hun zoektocht naar het gunstigste vliegticket ook altijd enkele boekingssites te bezoeken”, zegt Caroline Ferguson van vergelijker VliegenNaar. Deze sites bieden ook vliegtickets van in Nederland minder bekende airlines aan. Deze hebben vaak geweldige aanbiedingen voor vluchten met vertrek vanuit Nederland, maar geen Nederlands kantoor en/of website. Het is dan ook gemakkelijker en veiliger om een ticket van een dergelijke luchtvaartmaatschappij via een bekende boekingssite te boeken.

“Consumenten denken dat boekingssites allemaal dezelfde prijzen hebben, maar niets is minder waar”, aldus Ferguson. De vergelijker zet de beste aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen en de bekende boekingssites op een rij voor ruim 1200 bestemmingen en checkt dagelijks of de tarieven ook echt beschikbaar zijn. Ferguson:

Door onze prijschecks voor VliegenNaar zijn we ons al lange tijd bewust dat er op het niveau van een individuele vlucht enorme prijsverschillen tussen de vliegticket boekingssites bestaan. Toen we recent exact dezelfde vlucht met Delta naar Edmonton, Canada bij het ene reisbureau aantroffen voor 895 euro en bij het andere voor 687 euro, een verschil van maar liefst 208 euro, vonden we het tijd voor een formeler onderzoek.

Opzet en resultaten

VliegenNaar vergeleek de prijzen voor vluchten van alle grote online reisbureaus in Nederland op een selectie van 30 bestemmingen binnen en buiten Europa. Daarbij werden per bestemming willekeurige vluchtdata bekeken, zowel voor vertrekken op redelijk korte termijn als vluchtdata wat verder weg. De vergelijker beperkte zich in dit onderzoek tot de top 7 van grote vliegticketboekers in Nederland: CheapTickets.nl, Vliegtickets.nl, WTC.nl, Tix.nl, Schipholtickets.nl, Vliegwinkel.nl en Ebookers.nl. Bij al deze reisbureaus werden per bestemming dezelfde data ingevoerd en daarna de prijzen vergeleken. In de meeste gevallen bedraagt het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste boekingssite meer dan 15%.

 

ZIE OOK: Cyprus ideaal voor zonvakantie mei 2015

 

Prijsverschil van meer dan 50% voor dezelfde vlucht naar Curaçao

“De meest extreme verschillen die we tegenkwamen waren voor vluchten naar Tanger in Marokko en voor vluchten naar Curaçao”, zegt Ferguson. “De goedkoopste aanbieder gaf voor Tanger voor de reisperiode 14/11/2015 – 28/11/2015 een tarief van €163,- voor een directe vlucht vanaf Amsterdam. De duurste van de top 7 reisbureaus kwam met €294,- voor dezelfde data, maar dan voor een vlucht met tussenstop. Hier betaal je dus niet alleen €131,- meer, maar ook nog eens voor een kwalitatief minder product. Het toppunt was overigens het prijsverschil dat we aantroffen op vluchten met vertrek vanuit Nederland naar Curaçao. De goedkoopste website had in dit geval een groot aantal vluchten met Arkefly beschikbaar voor €307,50 retour van 4/11/2015 – 21/11/2015 en was daarmee meer dan 50% voordeliger dan collega’s die voor deze data vanaf tarieven vanaf 642,19 tonen. Saillant detail is dat de ArkeFly vluchten uit dit voorbeeld zelfs op de website van Arke ruim 50% duurder waren met €622,- retour voor dezelfde vluchten op dezelfde data.
“Er is overigens helaas geen winnaar aan te wijzen, die altijd de beste vluchtprijzen heeft”, zegt Ferguson. “De belangrijkste conclusie is dat het loont vliegticket aanbiedingen bij meerdere boekingssites te vergelijken.”

 

 

Comments are closed.