Trans-Atlantische vluchten met WOW air vanaf € 159

WOW, dat kun je wel zeggen! De IJslandse luchtvaartmaatschappij WOW air heeft belangrijk nieuws voor de Nederlandse reiziger. Niet alleen wordt Amsterdam vanaf juni 2015 een vaste bestemming, vanaf volgende maand wordt het ook mogelijk om vanuit Amsterdam, via IJsland, naar de Verenigde Staten te vliegen. De lowcoster start dit voorjaar met vluchten naar Boston en Washington D.C. Vanaf vandaag zijn de nieuwe ticketprijzen beschikbaar: vanaf € 159,- kan een enkele reis naar Washington D.C of Boston worden geboekt*.

wow-air

Skúli Mogensen, oprichter en CEO van WOW ai:

De grote interesse van de Nederlandse reiziger in IJsland is ons opgevallen. Daarom hebben wij besloten om het hele jaar door vluchten in te zetten vanaf Amsterdam naar Reykjavik.

Volgens Skúli breken de nieuwe, trans-Atlantische low-cost vluchten de markt open voor reizigers die voorheen dergelijke verre reizen niet konden betalen. “Bij WOW air willen we vliegen weer leuk maken, op alle mogelijke manieren. Met een fijne sfeer aan boord, maar ook met een fijne prijs.”

 

ZIE OOK: Zomer in IJsland: dansen met midzomernacht

 

Lage kosten door unieke locatie IJsland

De kosten voor vluchten met WOW air zijn concurrerend met andere maatschappijen door de unieke locatie van IJsland. Door de stop-over in IJsland kan er met kleinere vliegtuigen en minder brandstof gevlogen worden. Voor de Europese vluchten gebruikt WOW air momenteel een vloot met Airbus A320 en A319 toestellen. Voor de trans-Atlantische vluchten worden gloednieuwe Airbus A321 toestellen ingezet. WOW air heeft gemiddeld meer dan 90% bezetting per vlucht.

Skulí Morgensen, CEO van WOW

Skulí Morgensen, CEO van WOW

 

 

Over WOW air

WOW air is de enige low-cost airline van IJsland. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door IJslandse ondernemer Skúli Mogensen. De maatschappij vliegt vanaf luchthaven Keflavik bij Reykjavik naar 20 bestemmingen binnen Europa en de Verenigde Staten. Vanaf 1 juni 2015 vliegt WOW air, het hele jaar door, naar de luchthaven Schiphol. Momenteel werken er 200 mensen en bestaat de vloot uit twee gloed nieuwe Airbus A321’s, drie Airbus A320’s en één Airbus A319-100. De paarse luchtvaartmaatschappij is ontzettend punctueel, met 92% op tijd arriverende vluchten in 2014. WOW air biedt de laagste tarieven, de nieuwste toestellen met de laagste uitstoot en de crew met de grootste glimlach. De maatschappij groeit snel: in 2014 vlogen 90.000 reizigers met WOW air. Dit jaar verwachten ze meer dan 450.000 passagiers te verwelkomen en volgend jaar is de schatting ongeveer 800.000. WOW air wil nu en in de toekomst de goedkoopste en gezelligste vluchten van en naar IJsland aanbieden.

* De ticketprijs vanaf € 159,- per enkele reis, inclusief belastingen, is vanaf 8 mei 2015 boekbaar voor vluchten met reisperiode vanaf 14 september tot 14 december 2015.

Comments are closed.