Keltfest 2015 neemt bezoekers mee terug in de tijd

De Hollandse Biesbosch staat zaterdag 30 en zondag 31 mei 2015 in het teken Keltfest, waar het hele gezin van kan genieten! Tijdens de 8e editie van Keltfest, worden bezoekers meegenomen terug in de tijd met ridders, jonkvrouwen en folkmuziek. Bezoekers kunnen meedoen aan workshops, authentieke kilten en Keltische sieraden kopen en leren boogschieten. Voor kinderen is er Kidshill met allerlei leuke activiteiten. Tijdens Keltfest valt er genoeg te doen en te beleven voor jong en oud!

Het Keltfest in de Biesbosch

Het Keltfest in de Biesbosch

Wie houdt niet van Kelten en Vikingen? Keltfest brengt de tijd van de Kelten tot leven; volg een van de workshops, leer boogschieten, volg de valkenier en leer meer over deze bijzondere vogels. Kijk met verbazing naar de re-enactors die laten zien hoe in de ijzertijd bot werd bewerkt, manden werden gevlochten en potten werden gebakken. De Jakobieten laten zien hoe ze leefden in 1745, door het bereiden van eten, houtsnijwerk, kleding maken, zeep zieden en smeden. Ook demonstraties van vechttechnieken en zwaardgevechten ontbreken niet.

 

ZIE OOK: 5 natuurgebieden strijden om Eden Award 2013

 

Naast alle workshops en demonstraties kun je heerlijk struinen over de markt, waar je authentieke kilten, sieraden en alles op het gebied van Schotse lifestyle kunt kopen. Bij 3 verschillende podia kun je genieten van oude en nieuwe folkmuziek van onder andere Rapalje, Orfeo en Scotch. Na alle activiteiten kun je onder het genot van typische Keltische hapjes en drankjes genieten van verhalenvertellers, die je meenemen naar de groene velden in Ierland en Schotland en oude verhalen en sagen tot leven brengen.

 

 

Datum en openingstijden en praktische informatie

  • 30 mei: 10:00 – 22:00 uur
  • 31 mei: 10:00 – 18:00 uur

Locatie:

Hollandse Biesbosch, Dordrecht

Voorverkoopprijs:

  • € 25,00 voor passepartout volwassenen en € 14,00 voor dagkaart(tot en met 20 mei)
  • € 4,50 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Kinderen tot 4 jaar gratis toegang.

Comments are closed.