5 natuurgebieden strijden om EDEN award 2013

Uit de ruim 30 inzendingen voor de EDEN award 2013 zijn vijf toeristisch-recreatieve bestemmingen genomineerd. Deze vijf worden voorgelegd aan de vakkundige jury. Op 13 juni maakt zij de winnaar bekend van de toeristische duurzaamheidsprijs die dit jaar in het teken staat van het ontwikkelen van natuur door ondernemers en het toegankelijk maken van de natuur voor verschillende groepen recreanten.

eden-award-2013-nominaties

Genomineerden

De vijf toeristische bestemmingen die dit jaar kans maken op de EDEN award zijn (in willekeurige volgorde):

  • “Het nationale park van Drenthe”/gemeente Westerveld
  • Zuidlaardermeergebied in de provincie Groningen
  • Horsterwold en Hulkesteinsebos in de gemeente Zeewolde
  • Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
  • Nationaal Park de Biesbosch

Jury

Een deskundige jury onder leiding van Rob van Brouwershaven (directeur Natuur en Biodiversiteit, ministerie van Economische Zaken) beoordeelt de vijf genomineerden aan de hand van een uitgebreid dossier. De winnende bestemming ontvangt de EDEN award 2013 en de bijbehorende geldprijs van 25.000 euro op 13 juni uit handen van de minister van Economische Zaken Henk Kamp. Naast voorzitter Van Brouwershaven bestaat de jury uit Arjel Woudstra (directeur ANWB Vereniging), Jan Altenburg (directeur Paleis Soestdijk), Marc van den Tweel (algemeen directeur Natuurmonumenten) en Cees Slager (CEO Molecaten Vakantieparken).

Stimulans

De EDEN award wordt in Nederlands sinds 2009 uitgereikt met als doel het stimuleren van duurzame ontwikkeling van toeristische bestemmingen. De winnende bestemming ontvangt een bedrag van 25.000 euro en vertegenwoordigt Nederland in Europees verband tijdens het Europese duurzaamheidscongres in Brussel later dit jaar.

Voor meer informatie: www.edenaward.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.