Oman aanwezig op EXPO Milan 2015

Vandaag start de internationaal toonaangevende wereldtentoonstelling EXPO Milan 2015, met als thema “voedsel voor de planeet, energie voor het leven”. Het sultanaat Oman is aanwezig met een bijna 3.000m2 groot paviljoen. Met haar aanwezigheid wil het sultanaat bezoekers inspireren, maar ook informeren over de aloude tradities en toekomstige plannen voor een duurzame ontwikkeling in Oman.

Een landschap in Oman

Een landschap in Oman

Krachten gebundeld

“Oman hecht veel waarde aan het thema van EXPO Milan en de speciale band tussen het sultanaat Oman en Italië”, aldus HE Mohsin Khamis Al Balushi, Algemeen Commissaris van het paviljoen van Oman en adviseur van het Oman Ministerie van Handel en Industrie. “EXPO Milan 2015 is een belangrijke aangelegenheid om ons land, inclusief haar geschiedenis, bijzonderheden en hoogtepunten te introduceren. De verwachtingen liggen hoog.” Met een strategische ligging tussen Azië en Afrika, is Oman één van de rijkste landen in de regio op het gebied van geschiedenis, cultuur en natuur. Het Ministerie van Handel en Industrie in Oman, het Ministerie van Toerisme in Oman én Oman Air waren grote voorstanders van deelname aan EXPO Milan 2015. Deelname aan deze tentoonstelling is van belang voor de promotie van het sultanaat Oman.

 

ZIE OOK: Heropening hotel ‘The View’ in Oman

 

Successen in het verleden als basis voor de toekomst

Het sultanaat Oman heeft onder het bewind van Sultan Qaboos bin Said, successen behaald in onder andere de ontwikkeling van het bruto nationaal product, met focus op de oliesector. Deze ontwikkeling van Oman is één van de hoofdthema’s van Visie 2040. Dit is een strategisch plan, welke de huidige economische condities beschrijft en als leidraad dient voor toekomstige generaties. Het plan dient als basis voor economische ontwikkelingen in de landbouw, visserij, cultuur, vervoer en toerisme.

Toekomstige plannen

“Expo Milan 2015 is waarschijnlijk de grootste internationale kans, waar wij onze USP’s kunnen tentoonstellen”, zegt Salim Bin Adi Al Mamari, Algemeen Directeur Toeristische Ontwikkeling van het Ministerie van Toerisme in Oman. “Het thema “voedsel voor de planeet, energie voor het leven” en de bijzondere band tussen eten en de omgeving, is de beste manier om een toeristische bestemming te presenteren. Vooral voor een bestemming die zich onderscheidt in duurzaamheid en respect voor de natuur.

 

 

De inkomsten uit toerisme in Oman bestaan uit maar liefst 2% van het totale bruto nationaal product. Oman kent een stabiele groei van internationale bezoekers: in 2014 was er maar liefst een groei van 7.5% (1.4 miljoen internationale aankomsten). Vanwege de constante groei is Oman een interessant land om in te investeren. In 2016 wordt de eerste fase van het Oman Convention en Exhibition Centre afgerond. Dit wordt een unieke ontmoetingsplaats voor de MICE industrie, met in totaal 3.200 zitplaatsen. Verder verwachten we in 2017, 32.000 extra hotelkamers in Oman te hebben en wordt er gewerkt aan de uitbreiding van Muscat International Airport.”

Het paviljoen Oman

Het paviljoen van Oman op de Expo Milan is één van de grootste. Met als thema “Erfgoed oogsten: het gebruik van zon, zee en zand”, is de bijna 3.000m2 grote tentoonstelling in het paviljoen opgedeeld in vier gebieden, welke water, oasis, zee en tradities vertegenwoordigen. Bezoekers kunnen in het paviljoen deelnemen aan kookcursussen of genieten van traditionele Omani kardemom koffie met dadels in een nagebouwd authentiek Omani restaurant. Daarnaast kan men in het paviljoen zien wat er allemaal verbouwd wordt in Oman en hoe de lokale bevolking hier bij betrokken wordt.

Comments are closed.