Insel|Trip Texel eerste Duitstalige reisgids over Texel

Texel wordt jaarlijks bezocht door zo’n 300.000 Duitse gasten die het eiland roemen om het 30 kilometer lange zandstrand, de prachtige natuurgebieden en de relaxte sfeer. Om haar landgenoten ook te laten genieten van de vele verborgen highlights en insider-adresjes schreef de in Nederland wonende Ulrike Grafberger de eerste Duitstalige reisgids die exclusief aan Texel gewijd is.
Inseltrip Texel

Duitser in Nederland

Ze woont sinds 2004 in Den Haag, werd tijdens haar eerste bezoek aan Texel verliefd op het eiland en is er daarna nog vele malen geweest om alle informatie die in Insel | Trip Texel staat te onderzoeken en te testen. De 48-jarige Ulrike Grafberger heeft Texel in haar hart gesloten en zelfs serieus overwogen om zich met man en zoon op het eiland te vestigen.

 

ZIE OOK: Texel in de lammetjestijd met een beetje regen

 

Voor haar boek, de eerste Duitstalige reisgids die exclusief over Texel gaat, heeft ze alle vermelde bezienswaardigheden bezocht, ze heeft uitvoerig gesproken met Texelaars, en de meeste hotels en restaurants die in de reisgids genoemd worden heeft ze ook persoonlijk getest. De 144 pagina’s van Insel | Trip Texel staan barstensvol informatie om het eiland nog beter te leren kennen.

 

 

Duitse bezoekers van Neerlands grootste Waddeneiland lezen hier niet alleen over de bewogen historie van het eiland en de rol die Texel had tijdens de bloei van de scheepvaart in de Gouden Eeuw, maar worden ook gewezen op de beste adressen om te shoppen, te eten en uit te gaan. Daarnaast staan er vijf routes in de gids om de prachtige natuurgebieden op het eiland te ontdekken, bevat Insel | Trip Texel overzichtskaarten en een uitneembare plattegrond en geeft een gratis app nog eens extra informatie.

Jaarlijks ontvangen we zo’n 250.000 tot 300.000 Duitse gasten op Texel, die bij ons hun vakantie doorbrengen. We zijn bijzonder ingenomen met het feit dat er voor hen nu een prachtige reisgids ligt waarmee ze het eiland tot in de kleinste hoekjes kunnen ontdekken,

aldus VVV-directeur Wouter de Waal. Insel | Trip Texel is vanaf nu verkrijgbaar in de reguliere boekhandel en bij VVV Texel. De reisgids kost € 11,95 en kan ook besteld worden via de webshop van de VVV.

Comments are closed.