Ontdek Texel in de lammetjestijd

Contributor Nanda vertelt ons over haar weekend in Texel. Met haar vriendengroep trekken ze er in maart elk jaar een weekend op uit en meestal met goed weer. Dit jaar liep het anders: regen en wind. En hoe vermaak je dan twaalf kinderen? Ach, volgens Nanda is het niet zo moeilijk op het kindvriendelijke eiland! 

Texel05

Groepsaccommodatie

We verblijven als groep in groepsaccommodatie Nieuw Bornrif op de Mienterglop bij De Koog, centraal op het eiland. Het doet ons een beetje denken aan een schoolreisje. Zeven kamers met stapelbedden, soms wel acht slaapplekken per kamer. Ideaal voor onze gezinnen! De woonkamer is knus en biedt weids uitzicht over de weilanden. We zien alleen een klein boerderijtje in de verte. In en rond de accommodatie is genoeg te beleven voor onze kinderen van negen jaar en jonger. Een enorme spelletjeskast, speeltoestellen in de tuin en een spannend tuinhuis.

Lammetjes!

Het is, zoals gezegd, maart en daarom: lammetjestijd! Het is een aanrader om Schapenboerderij Texel te bezoeken. Hier zie je 25 schapenrassen, maar nog veel leuker, een schuur vol hokjes met schapen en hun kleintjes. Achterin is een ‘knuffelhok’, waar je lekker op een strobaal gaat zitten met een lammetje op schoot. De meeste kinderen vinden dit geweldig. Aan de andere kant van de schuur is een enorme ‘kraamkamer’. Daar staan alle drachtige ooien te wachten tot het zover is. In een paar weken tijd worden hier alle lammetjes geboren. De kans dat je zo’n geboorte meemaakt is dus aanwezig. Ik had het geluk! Op deze boerderij doen ze ook hun best om even een en ander uit te leggen. Een educatief verantwoord uitje.

Texel03

Texel04

Texel06

Texel08

Texel07

Quinty’s

Een prachtige plek om even bij te komen van een stevige wandeling op het strand op Texel, is Quinty’s. Dit ontzettend kindvriendelijke restaurant in De Koog heeft achterin een ‘circus’ gebouwd voor kinderen. Hier laat je je kids met een gerust hart los. Er zijn bergen verkleedspullen, echte bioscoopstoeltjes en een poppenkast. Een keukentje voor keukenprinsessen en zelfs voor de allerkleinsten is er een kralentafel. Plezier gegarandeerd op een regenachtige middag! Het eten en de bediening is hier overigens ook dik in orde. En kom je niet met kinderen, dan is de serre een prima plek om een heerlijke lunch te nuttigen.

Texel11

 

 

Texel09

Kaap Skil

Museum van Jutters en Zeelui Kaap Skil is een uitgebreid en zeer gevarieerd museum wat spannend is voor jong en oud. Luister naar verhalen van oude strandjutters, zie wat er voor de kust van Texel uit zee is gevist aan VOC-oudheden en maak een trip met een duikboot in een simulator. Een grote maquette laat zien hoe in vroeger dagen de schepen huiswaarts keerden en bij de Reede van Texel voor anker gingen. Home sweet home! Voor dit museum kun je rustig een halve dag uittrekken.

Texel12

Texel13

Sommeltjes

Overal op het eiland zie en hoor je over de ‘sommeltjes’. De legende gaat dat sommeltjes aardmannetjes zijn, die overdag verstenen en ‘s avonds dansen in het maanlicht. Op de Pelikaanweg (De Koog) vind je het begin van het anderhalf kilometer lange pad. Aan het begin staat een uitleg over sommeltjes. Het is leuk om je kinderen zelf een steen te laten beschilderen en deze achter te laten op het pad. Spannend!

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *