Zimbabwe is terug én hoe!

De befaamde ‘The New York Times’ heeft niet voor niets Zimbabwe opgenomen als één van de bestemnmingen in de lijst van: 52 beste reistips in 2015. Met rotsformaties, ravijnen, bergen en de Victoria watervallen, is het landschap ontzettend veelzijdig en dat geldt ook voor de vele activiteiten die er in Zimbabwe ondernomen kunnen worden. Van het spotten van de ‘Big Five’ in één van de nationale parken, raften op de ruige Zambezi rivier tot paardrijden door de woestijn van Kalahari.

Ontdek Zimbabwe met de fiets

Ontdek Zimbabwe met de fiets

Een marathon met waanzinnig uitzicht

De Vicoria Falls Marathon is een jaarlijks terugkerend evenement en vindt in 2015 op 28 juni plaats. De wedstrijd biedt een mogelijkheid voor lokale en internationale renners om zichzelf met de besten van de sport te meten. De renners hebben keuze om mee te doen aan de hele of halve marathon en de 7.5 km lange fun race, inclusief gegarandeerd mooie uitzichten.

 

ZIE OOK: Tatta en totsiens!

 

Op een milieuvriendelijke en sportieve manier kennismaken met de ‘Big Five’ kan nu ook per mountainbike in Zimbabwe. Extreme Cycling Adventures biedt tiendaagse fietsvakanties aan, waarbij de fietser plekken in Zimbabwe te zien krijgt, die buiten de gebaande paden liggen. Per dag wordt ongeveer 80 km afgelegd, er wordt onder de sterren gegeten en – in basic tenten – geslapen. Een groot gedeelte van de winst van deze fietsvakanties gaat naar MAPP, Matusadona Anti Poaching Unit. Dit is een organisatie die samen met het Zimbabwe Parks en Wildlife Management zich inzet voor de bescherming van wilde dieren tegen stropers.

Raftavontuur op de Zambezi rivier

De Zambezi rivier, de natuurlijke grens tussen Zimbabwe en Zambia, is één van de vier grote rivieren die door Zimbabwe stroomt. Bijna de helft van alle stroomversnellingen in de Zambezi rivier behoort tot niveau 5 (op een schaal van 1 tot 6). Een ruige rivier, die zich uitstekend leent voor een raftavontuur. Op de Zambezi rivier worden dagelijks rafttochten georganiseerd. Onder begeleiding van professionals bedwingen deelnemers de 23 extreme stroomversnellingen. Met namen als “Judgement Day”, “The Terminator” en “Devils Toilet Bowl” bieden de stroomversnellingen de deelnemers dé adrenalinekick van hun leven.

Unieke viservaring

De Zambezi rivier is het leefgebied van één van de grootste zoetwatervissen in Afrika, de tijgervis. Deze snelle krachtpatser laat zien dat hij de baas van de rivier is en maakt grote sprongen in het water. Tevens kunnen vissers die het liever iets rustiger aandoen vissen op grote aantallen brasem. Deze vissen verzetten zich minder sterk dan de tijgervis, maar bijten ook minder snel in het aas.

Op avontuur met de trein

Een bijzondere manier om Zimbabwe te ontdekken, is per trein. Rovos Rail biedt, in samenwerking met Wilderness Safaris, twee onvergetelijke treinreizen in Zimbabwe aan. De ene treinreis gaat naar de oostelijke randen van het grootste nationale park van Zimbabwe, Hwange National Park. Dit is een wildreservaat met een oppervlakte van 14.000 vierkante kilometer en één van de beste gebieden om onder andere de ‘Big Five’ te spotten.

 

 

De eindbestemming van de treinreis is Intundhla, waarna er onder begeleiding door het wildresevaat Hwange gereisd wordt naar de waterplassen in Little Makalolo Camp. De andere treinreis voert eveneens door het Hwange National park, maar heeft als eindbestemming Livingstone. Inclusief een rondleiding bij de Victoria watervallen.

Paardrijden in de Valley

Een bijzonder ontspannen manier om het Afrikaanse landschap te verkennen is ter paard. De combinatie van paardrijden en het spotten van wildlife zorgt voor een onvergetelijke ervaring. De lokale reisleiders vertellen over basisprincipes van het zoeken naar bepaalde sporen, over het lokale leven in de inheemse dorpen en over de gewoontes en gebruiken.

Ontdek Zimbabwe te paard

Ontdek Zimbabwe te paard

Comments are closed.