Vernieuwde website de 9 steden Nedersaksen

Negen charmante steden in Nedersaksen presenteren cultuur en historie. De steden Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hamelen, Hannover, Hildesheim, Lüneburg en Wolfenbüttel vormen samen het samenwerkingsverband de_9 steden Nedersaksen. Stuk voor stuk gezellige steden met een prachtige middeleeuwse sfeer en daarmee ideale bestemmingen voor een weekendje weg. Uitstekend te combineren met een bezoek aan de attractie Autostadt in Wolfsburg.

Hildesheim, Marktplatz, Rolandsbrunnen

In alle negen steden komt de geschiedenis tot leven met historische wijken, vakwerk-huizen en herenhuizen, idyllische marktpleinen, prachtige sloten, parken en tuinen, cultuur en musea, gezellige winkelstraten, cafés en biergartens, evenals diverse traditierijke evenementen.
En: ze liggen allemaal net over de grens en bieden een uitstekende prijskwaliteitverhouding.

Braunschweig, stad van de Welfen-dynastie en de Hanze

Braunschweig werd door de eeuwen heen gevormd door de Hanze en het adellijke geslacht de Welfen. Met haar vele pleinen, het Residentieslot, gezellige winkels en een breed cultureel aanbod is het nu een mooie winkel- en cultuurstad. Er zijn tal van festivals en openluchtevenementen, zoals het Open Air spektakel ‘Ein Maskenball’ van Giuseppe Verdi op de historische Burgplatz, van 4 t/m 20 juli.

Celle, residentie- en vakwerkstad

Celle biedt de bezoeker met maar liefst 450 gerestaureerde vakwerkhuizen de grootste verzameling vakwerkhuizen van Europa. Verder zijn het slot en de crypte van de Welfenvorsten en het Bomann-Museum, het op twee na grootste museum van Nedersaksen, en het Schlosstheater, het oudste baroktheater van Duitsland, een bezoek waard.

Göttingen, universiteitsstad met levenskwaliteit

De voormalige Hanzestad met indrukwekkende kerken en universiteitsgebouwen uit de 18de eeuw is nu een levendige studentenstad met een rijk cultureel programma. In het bijzonder de jaarlijkse internationale Händelfestspiele van 14-15 mei vormen een hoogtepunt. Het symbool van de stad is het Gänseliesel, oftewel het meest gekuste meisje ter wereld.

Goslar, Keizerstad met werelderfgoed

Aan de voet van de noordelijke Harz, omringd door een sprookjesachtig landschap, ligt Goslar. Het middeleeuwse stadscentrum wordt gekenmerkt door machtige torens, kerken, bonte vakwerkhuizen en geplaveide straten. De voormalige ertsmijn Rammelsberg is samen met de oude stadskern uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en is een van de origineelste musea voor industriële cultuur in Europa. Het imposante keizerlijk paleis met zijn unieke kunstschatten torent boven de stad uit.

 

 

Hamelen, legendarische stad van de rattenvanger

In dit stadje, gelegen in het prachtige landschap van het Weserbergland, draait alles rond de wereldberoemde sage van de gebroeders Grimm: de rattenvanger van Hamelen. Iedere zondag van 10 mei tot 13 september laten 80 inwoners van Hamelen om 12.00 uur het verhaal herleven in een open-
luchtspel. Op de woensdagen van 27 mei t/m 2 september, rond 16.30 uur, wordt de musical RATS opgevoerd.

kaart-duitsland-de-9-steden-Nedersaksen

Hannover, groenste metropool van Duitsland

De parel van Hannover: dat zijn de Herrenhäuser Gärten, die tijdens de zomer een sprookjesachtig decor vormen voor (internationale) vuurwerkwedstrijden, theater, kleinkunst en concerten. De Erlebnis-Zoo Hannover, met zijn natuurgetrouwe leefruimtes een van de spectaculairste dierenparken in Duitsland, viert dit jaar haar 150-jarig bestaan. Wandel in de voetsporen van de Welfenvorsten en langs de kleurrijke beelden van Niki de Saint Phalle, ga lekker winkelen en ontspan aan de oevers van de midden in het centrum gelegen Maschsee.

 

ZIE OOK: Informatie over Duitsland

 

Hildesheim, stad van uniek Unesco-werelderfgoed

Hildesheim staat bekend om haar unieke kerken en cultuurhistorische monumenten. De dom en de St Michaeliskirche behoren sinds 1985 tot het Unesco-werelderfgoed. In 2015 vieren de stad & het bisdom Hildesheim hun 1200-jarig bestaan met een uitgebreid cultureel programma en met de na lange restauratiewerkzaamheden heropende dom en dom-museum (vanaf 18 april).

Hansestadt Lüneburg, stad op het zout

De charmante middeleeuwse Hanzestad, naamgever van de omliggende Lüneburger Heide, was in de middeleeuwen door de zoutwinning een van de rijkste steden in Noord-Duitsland. Getuigen hiervan zijn de schitterende patriciërshuizen en het middeleeuwse raadhuis. De universiteitsstad biedt een rijk cultureel leven, tal van trendy winkels, gezellige cafés en heeft de op één na grootste kroegendichtheid in Europa.

Wolfenbüttel, Welfenresidentie en stad van de Jägermeister

De voormalige residentie van de Welfenvorsten herbergt naast maar liefst 600 vakwerkhuizen, mooie kerken en een slot ook de wereldberoemde Herzog August Bibliothek en het Lessinghaus. Verder wordt in de stad nog steeds de bekende Jägermeister-kruidenlikeur gemaakt, die naar meer dan 80 landen wordt geëxporteerd.

Extra tip

Combineer uw reis door de geschiedenis met een uitstapje naar de toeristische attractie Autostadt in Wolfsburg. Maak tijdreizen naar de toekomst van de mobiliteit en door de geschiedenis van de automobiel en ga op ontdekkingstocht in de wereld van technologie en innovatie.

Meer informatie

Meer informatie over de_9 steden Nedersaken en leuke arrangementen vind
je op de vernieuwde website via www.9cities.de/nederlands

Comments are closed.