Top 6 Musea met funfactor in Nedersaksen

De winter was lang. Zelden verlangde je zo naar een zonnige lente. Uitwaaien aan zee, frisse lucht, helemaal opbloeien tussen teer groen en uitbundige bloesems. En ook je hersens kunnen na de winterslaap op kantoor of op school wel een grote schoonmaak gebruiken. Onze tip? Zes musea om je te verwonderen met hoge funfactor.

Phaeno, Wolfsburg

Wetenschapsmuseum Phaeno, Wolfsburg

1. Wattenhuus Bensersiel

Het ‘Wattenhuus’ heeft als thema het fascinerende wereldnatuurerfgoed Waddenzee. Genoeg om nooit meer uitgepraat te raken dus. De vogelwereld, bijzondere dieren van de Noordzee, het Wad zelf, op het eerste gezicht modderige zeebodem, bij nader inzien een ingewikkeld ecosysteem waarin duizenden organismen leven. Aanschouwelijk gebracht, actief meedoen mag. Allemaal in het teken van het enorme belang van het hele Waddengebied voor planten, dieren én mensen.

2. Moormuseum Emsland

Op de karige, vochtige veengrond van Duitslands ‘lage landen’ bloeit nu een verrassend veelzijdig themapark, Europa’s grootste in zijn soort. Belevenissen rond veenontginning en turf in overvloed: ’s werelds grootste stoomploeg die dan ook maar meteen Mammoet heet, een spoorlijntje diep het veenmoeras in, het leven van de eerste turfstekende pioniers écht aanraakbaar ervaren op en rond de Siedlerhof. Vaak als bijzonder kindvriendelijk beoordeeld, niet alleen vanwege de Avonturenspeeltuin op het gigantische terrein.

3. Waloseum Norddeich

Alles over de walvis. Al 65 miljoen jaar indrukwekkend aanwezig op aarde, maar wat weten we eigenlijk allemaal over de vis der vissen, die stiekem een zoogdier is? Hoe ruikt amber, de uiterst kostbare grondstof voor de parfumindustrie? Hoe klinkt walvissengezang? Boeiende milieu-educatie gaat hier hand in hand met duizelingwekkende superlatieven – 18 meter lange potvissen die 3.000 meter diep kunnen bijvoorbeeld.

4. Autostadt Wolfsburg

Natuurlijk, Wolfsburg heeft een innige band met ’s werelds succesvolste automerk Volkswagen, maar het Zeithaus van museumpark Autostadt is méér dan een ode aan VW.
Een buitengewoon geslaagde combinatie van industrieel ontwerp en kunstgeschiedenis: 50 mijlpalen uit de 125-jarige geschiedenis van het autorijden, klassieke iconen die nog meer betekenis krijgen dankzij een blik op de tijdgeest in het bouwjaar van de auto.

5. Wetenschapsmuseum Phaeno Wolfsburg

Phaeno staat voor ‘Fenomeen’ en dat is het. De thematentoonstelling dit jaar, vanaf begin mei: Mathe x anders. Wiskunde, maar dan eens een keertje anders. Een avontuurlijk reisje langs de geheime wereld van geometrische vormen en objecten. Allemaal zelf te ontdekken: van driedimensionale sterren tot origamifiguurtjes vouwen en laserstralen ontleden in oogstrelende lichtvormen.

6. Voormalige ijzerertsmijn Rammelsberg

Industrieel erfgoed van niveau: samen met het oude stadscentrum van Goslar staat de mijn Rammelsberg op de UNESCO-lijst van wereldcultuurerfgoed. Het is een leerzame uitdaging, een beetje spannend ook, de paar uur durende rondleiding diep onder de grond voordat je weer het daglicht ziet. De wandeling – of treinrit – langs de donkere wereld van de mijnwerker doe je in stijl: in werkkleding met mijnwerkerslamp.

Meer leuke tips? Kijk op www.vakantieland-nedersaksen.nl.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nedersaksen

 

Reviews lezen over Nedersaksen

Meer informatie over Nedersaksen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nedersaksen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Nedersaksen met Skyscanner

Kaart van Nedersaksen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.