Op reis? – Tips voor een zorgeloze voorbereiding

Een ontspannen reis begint met een ontspannen vertrek. Natuurlijk zijn de voorbereidingen die je moet treffen mede afhankelijk van het soort reis dat je maakt en van je bestemming. Daarbij komt dat de één het liefst thuis al een volledig programma opgesteld heeft, terwijl de ander liever ziet wat de (reis-)dag brengt. Toch zijn er bepaalde stappen die iedere vakantieganger moet zetten. Met de volgende tips houd je de laatste dagen voor vertrek zoveel mogelijk stress-vrij.
life-hack-koffer-inpakken

Thuisfront

Regel op tijd wie er op je huis gaat passen tijdens je reis. Is er iemand in je omgeving die regelmatig langskomt om post te halen en je planten te verzorgen? Hoe organiseer je de opvang van eventuele huisdieren? Bespaar energie door de elektrische apparatuur uit te zetten voor je vertrekt. Zorg er bovendien voor dat het thuisfront je kan bereiken, door je contactgegevens achter te laten.

Reisverzekering

Vooral bij kortere uitstapjes staan mensen er niet altijd bij stil, maar een reisverzekering afsluiten is erg belangrijk wanneer je op vakantie gaat. Het regelen van een passende verzekering voorkomt dat je te maken krijgt met hoge kosten, wanneer je bijvoorbeeld in het buitenland in het ziekenhuis terechtkomt. Voor veel mensen zal het afsluiten van een doorlopende reisverzekering nuttig zijn; dan ben je namelijk ook tijdens tripjes van één of twee dagen verzekerd. Bij een langere reis is het echter aan te raden om nog eens goed te kijken welke dekking voor jou het meest praktisch is. Lees meer over reisverzekeringen op de website van de Consumentenbond.

 

 

Abonnementen

Vooral als je langer weg gaat, loont het om eens kritisch te kijken naar lopende abonnementen. Is het handig om deze (tijdelijk) stop te zetten of te wijzigen? Wanneer je bijvoorbeeld een telefoonabonnement hebt waar je in het buitenland geen gebruik van zult maken, kan dit je onnodig op kosten jagen.

Belangrijke documenten

Heb je al je belangrijke documenten op orde? Is je paspoort nog geldig? Je reisdocumenten berg je natuurlijk goed op in je bagage, maar het is verstandig hier tevens kopieën van te maken en die ook mee te nemen. Ook kun je de documenten inscannen en deze per e-mail naar jezelf toe sturen, zodat je er overal ter wereld bij kan.

Inpaklijst

Bedenk ruim voor je vertrek al wat je allemaal mee moet nemen. Stel aan de hand daarvan een inpaklijst samen. Je hebt zo nog tijd om spulletjes die je nog niet in huis hebt aan te schaffen. Print de lijst uit voor je begint met inpakken en streep alle spullen af die je al in je koffer hebt gedaan. De inpaklijst kun je natuurlijk helemaal zelf samenstellen, maar gemakkelijker is om dit op internet te doen. Op een site als www.meenemen.nl kun je in een paar stappen een lijst opstellen die past bij de reis die je gaat maken.

Koffer inpakken

Alles wat je nodig hebt in je koffer krijgen en dit ook nog netjes houden onderweg; dat vergt wat tactisch inpakwerk. De eerste stap is het maken van een goede selectie. Welke kleding heb je echt nodig? Neem vooral items mee die je gemakkelijk met elkaar kunt combineren. Om shirts en overhemden zoveel mogelijk kreukvrij te houden, kun je ze in elkaar vouwen. Ook kledingstukken oprollen helpt tegen kreuken. En heb je schoenen in je koffer? Dan kun je daar weer kleine items in stoppen, zoals ondergoed en sokken. Bekijk voor meer inpaktips deze video van Zalando.

Meer voorbereidingstips? Lees ook Hoe bereid je je voor op een lange treinreis? of 6 handige tips tegen een jetlag.

Comments are closed.