6 handige tips tegen een jetlag

Voor veel Nederlanders is Curaçao een favoriete vakantiebestemming door het lekkere weer, de rijke cultuur en mooie stranden. Er is echter één ding waar veel reizigers tegenop zien als de vliegreis dichterbij komt: de jetlag. Wat kan je er tegen doen? Met deze zes tips doorsta je de jetlag zo goed mogelijk zodat je snel in vakantiesferen komt. En kun je niet zo lang wachten? Op de stand van Curaçao op de 50Plus beurs die van 16 tot en met 20 september in Utrecht plaatsvindt, waan je je alvast voor korte tijd op Curaçao.
curacao-wint-zoover-awards

1. Bereid je voor

De voorbereidingen voor de vakantie naar Curaçao beginnen al een aantal dagen van tevoren. Pak tijdig je koffer met alle benodigdheden en zorg dat je op tijd op het vliegveld bent. Zo voorkom je stress en begin je met een uitgerust gevoel aan je vakantie. Om jezelf nog een beetje te helpen tegen de stres kun je ook een aantal supplementen slikken, zoals valeriaan. Deze capsules bevatten een natuurlijk extract uit de wortels van deze plant en zorgen voor een rustgevend gevoel. Valeriaan wordt vaak gebruikt in stressvolle tijden en ter bevordering van de nachtrust, perfect dus om je vakantie uitgerust te beginnen!”

 

ZIE OOK: Ontdek de reistip van Fred

 

2. Begin thuis al met het nieuwe ritme

Omdat er een tijdsverschil is van zes uur (in zomertijd) tussen Amsterdam en Willemstad, is het verstandig om het slaapritme thuis alvast aan te passen op de Curaçaose tijd. Dat wil zeggen, ga in Nederland een aantal dagen voor de vakantie later naar bed en sta iets later op. Tip: zet je horloge op de tijd van de bestemming en pas ook het eetpatroon hierop aan. Daarnaast kan het fijn zijn om een vlucht te boeken die overdag gaat. Uit onderzoek is gebleken dat jetlags voor de meeste mensen dan minder erg zijn.

Tips voor tijdens de vlucht

3. Water doet wonderen

Tijdens de vliegreis naar Curaçao is het goed om veel water te drinken. De droge lucht in het vliegtuig kan ervoor zorgen dat je uitdroogt. Water is een veel beter alternatief dan koffie, thee of zelfs frisdranken. Probeer daarnaast alcoholische dranken te vermijden. Die zorgen juist voor uitdroging.

4. Eet lekker licht

Daarnaast is het slim om niet te zwaar te eten aan boord. Het eten van proteïnerijk voedsel zorgt ervoor dat je minder slaperig wordt dan het eten van veel koolhydraten. Zo kun je dus veel beter kip of vis eten in plaats van brood met zoet beleg, chips, chocolade of vla.
 

 

5. Loop een rondje – of twee!

De vliegreis duurt ongeveer tien uur dus is het belangrijk om af en toe te bewegen. Een stukje lopen of even de benen rekken en strekken doet wonderen. Daarnaast zijn er verschillende oefeningen die gedaan kunnen worden in de stoel zelf, waardoor je scherp blijft.

Sinds kort vertrekt de nieuwe Boeing 787 Dreamliner meerdere keren per week naar Curaçao. Dit vliegtuig heeft grotere ramen, vliegt een stuk stiller en is lichter dan andere vliegtuigen, wat ervoor zorgt dat de vlucht nog aangenamer wordt en je minder vermoeid op het eiland aankomt.

Eenmaal op Curaçao

6. Sleep like a local

Een van de belangrijkste tips om een jetlag tegen te gaan, is om je gelijk aan te passen aan het lokale ritme. Ondanks een vermoeid gevoel is het van belang om te gaan slapen op het moment dat de lokale bevolking ook gaat slapen. Probeer overdag vooral iets actiefs te doen, zoals fietsen of watersporten.

Het lichaam zal misschien een paar dagen nodig hebben om zich aan te passen, anderen wennen direct aan het relaxte lokale ritme. Probeer de eerste dagen niet al te veel plannen te maken en geniet vooral van de mooie omgeving van Curaçao.

Voorproefje van de verrassende bestemming Curaçao

Van 16 tot en met 20 september is het Curaçao Tourist Board te vinden op de 50PlusBeurs, met veel informatie over het eiland, accommodaties en activiteiten. Laat je daarnaast verrassen met een bijzondere ‘experience’ die speciaal voor de beurs is gecreëerd en ervaar in een aantal minuten wat het eiland voor je in petto heeft. Je krijgt alvast een voorproefje van Curaçao door middel van inspirerende verhalen, omringd door typische Curaçaose elementen. Het lijkt wel alsof je er al bent!

Comments are closed.