PortAventura viert twintigste verjaardag

Met de zomer in aantocht opent PortAventura haar deuren met meer magie dan ooit tevoren. Dit jaar viert het park met haar twintigjarige bestaan een belangrijke mijlpaal. 2015 wordt daarom een jaar vol met geweldige festiviteiten, nieuwe attracties en hotels.

portaventura-barcelona-spanje-3

Viering van 20e verjaardag

Om in stijl haar twintigjarige bestaan te vieren, breidt PortAventura het showprogramma uit. In totaal kunnen bezoekers genieten van negentien nieuwe producties met een magisch thema, zoals “Happy birthday PortAventura”, “Celebration”, “Can Can West”, “Viva México!” en “Sesamstraat Talent Show”. Daarnaast biedt het park dit jaar zes “White Nights” (geopend tot 04:00 uur ’s nachts) en verschillende speciale evenementen, waaronder twee voor “Oktoberfest”, twee voor “Black Night”, Halloween en een “Christmas Night”. Om het feestelijke jaar overal in terug te laten komen krijgen de zes themaparken Mediterrània, Polynesië, China, Mexico, Far West en Sesamstraat Aventura allemaal een feestelijk tintje.

 

 

2015: een jaar vol ontwikkelingen

Het jubileumjaar is ook het startpunt voor een aantal nieuwe mijlpalen in de geschiedenis van het resort. Het verbouwde, eerste vijfsterrenhotel Lucy’s Mansion, opent 2 april 2015. Daarnaast wordt Hotel Gold River uitgebreid met het Callaghan complex waarbij 78 nieuwe Deluxe kamers worden ontwikkeld.
Bovendien wordt op 7 mei 2015 de eerste steen gelegd voor de bouw van themapark FerrariLand. Dit deel van het park zal in het teken staan van het legendarische Italiaanse merk. Voor dit project is honderd miljoen euro geïnvesteerd om zo nog meer nieuwe bezoekers aan te trekken en de belangstelling voor PortaVentura wereldwijd te vergroten.

hotel-gold-river-portaventura

ZIE OOK: De hoogste waterglijbaan in PortAventura

Twintig jaar ontspanning en vermaak

Sergio Feder, president of the Executive Committee van PortAventura:

“PortAventura’s meest opmerkelijke ontwikkeling van de afgelopen twintig jaar is de verandering van themapark naar een complete vakantiebestemming. Hierdoor kunnen we vakantiegangers verwelkomen die zowel een korte als een lange periode willen genieten van hun verblijf in het park.”

Het begon allemaal op 1 mei 1995, de dag dat het eerste themapark van Spanje na een investering van 300 miljoen haar deuren opende voor miljoenen bezoekers wereldwijd. PortAventura is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en meest uitgebreide Europese Resort en is een bestemming voor ontspanning en vermaak voor het hele gezin. Twintig jaar later is het resort voorzien van het beste aanbod aan producten en diensten: PortAventura Park, Costa Caribe Waterpark, vier viersterrenhotels en een vijfsterrenhotel, het PortAventura congrescentrum, Cirque du Soleil, drie golfbanen, een beachclub en binnenkort het nieuwe themapark FerarriLand. De afgelopen twintig jaar hebben inmiddels meer dan zestig miljoen mensen genoten van hun bezoek aan PortAventura Resort.

portaventura-barcelona-spanje-2

Over PortAventura

PortAventura Resort is Europa’s grootste attractiepark en resort. De afgelopen twintig jaar heeft PortAventura meer dan zestig miljoen bezoekers verwelkomd. PortAventura bevindt zich op een toplocatie dichtbij Barcelona, Spanje en heeft viersterrenhotels, een vijfsterrenhotel met 2100 kamers en een congrescentrum met een capaciteit van 4000 personen. Naast het resort zijn drie golfbanen die zijn ontworpen door Greg Norman en een beach club die direct toegang geeft tot de Mediterraanse kust. PortAventura heeft een toonaangevend pret- en waterpark, met een groot aanbod van attracties die internationale bekendheid genieten.

Comments are closed.