Weer meer inschrijvingen Head of the River Amstel 21 & 22 maart

Voor de openingsklassieker van het roeiseizoen; de Head of the River, die komend weekend 21 en 22 maart voor het 82ste jaar wordt verroeid van Amsterdam naar Ouderkerk a/d Amstel heeft zich weer een record aantal ploegen ingeschreven: Maar liefst 532 ploegen zullen zich zaterdag en zondag mengen in de strijd om de medailles die in ruim 30 ‘divisies’ worden uitgereikt.

Roeiers op de Amstel

Roeiers op de Amstel

Van de bijna 5000 deelnemende sporters komt zo’n 10 % uit het buitenland: Duitsland, Italië, Engeland en België zijn met diverse ploegen van de partij. Dit jaar worden er voor het eerst mixed ploegen toegelaten, zowel in vieren als in achten.

Prachtig roei-evenement

De organisatie, bij monde van voorzitter Arjan Helle verheugt zich op een prachtig roei-evenement. Er zijn extra faciliteiten geregeld op de Jan Vroegopsingel waar Roeivereeniging Willem III en AASR Skøll zijn gelegen. Hierdoor kan de enorme hoeveelheid boten efficiënt te water worden gelaten. Een enorme tent biedt de organisatie de ruimte meer roeiers en stuurlieden bijeen te brengen. Tevens zullen alle prijsuitreikingen in de tent plaats vinden. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van de faciliteiten bij Roeivereniging RIC aan de Korte Ouderkerkerdijk.

 

ZIE OOK: Fiets langs de Amstel en zie de roeiers door het water glijden

 

Het Kampioenschap van de Amstel is een van de oudste Nederlandse roeiwedstrijden. Het kampioenschap voor de heren werd voor het eerst in 1933 geroeid. De wedstrijden worden verroeid in gestuurde achten en vieren. De dames en heren roeien dezelfde afstand; 8 kilometer van Amsterdam naar Ouderkerk aan de Amstel. De start is ter hoogte van Koninklijke Amsterdamsche Roei & Zeil Vereeniging De Hoop (ter hoogte van Weesperzijde 65).

 

 

De eerste start van de Head of the River Amstel op zaterdag is om 14.00 uur. Zondag starten de eerste ploegen om 10.00 uur. Een tweede “blok” van zo’n 140 ploegen start om 13.00 uur en de 1ste divisie Heren start om 15.45 uur gevolgd door de Dames 1ste divisie en een aantal andere divisies. De laatste ploeg wordt om 17.30 over de finish in Ouderkerk verwacht.
head-of-river-amstel-amsterdam-foto-merijn-soeters

Blauwe wimpel

In de ploegen die de strijd om de traditionele blauwe wimpel in de hoogste divisies bij de heren en de dames aangaan zullen (oud) roeiers uit de nationale selectie en vele jonge talenten te vinden zijn. De jongste deelnemer is 15 en de oudste bijna 80 jaar oud.

Comments are closed.