De wereld kleurt groen op St. Patrick’s Day

Tijdens St. Patrick’s Day op 17 maart, de belangrijkste Ierse feestdag, kleuren de IAMSTERDAM letters op het Museumplein groen. Dit gebeurt in het teken van de 6e ‘Global Greening’; het evenement waarbij ruim 100 toonaangevende gebouwen en UNESCO Werelderfgoederen ’s avonds groen worden verlicht. ‘Global Greening’ is een initiatief van Ierland Toerisme om het bewustzijn van Ierland als vakantiebestemming te vergroten. Andere nieuwe prominente blikvangers op de lijst zijn onder andere het Colosseum in Rome en de Sacré-Cœur basiliek in Parijs.

Grote Markt Brussel - UNESCO Werelderfgoed tijdens St. Patrick's day

Grote Markt Brussel – UNESCO Werelderfgoed tijdens St. Patrick’s day

Wereldwijde viering

Met het ‘op groen gaan’ van het IAMSTERDAM object staat Nederland stil bij de wereldwijde viering van St. Patrick’s Day. De ‘Greening’ in Amsterdam is om 19.00 uur. Eerdere jaren namen Evoluon in Eindhoven en EYE in Amsterdam deel.

 

ZIE OOK: Ierland is klaar voor 2015

 

De line-up van de ‘Global Greening 2015’ is indrukwekkend. Ierland Toerisme heeft voor deze editie nieuwe boegbeelden gestrikt waaronder het Colosseum, de Sacré-Cœur basiliek, het gemeentehuis van Sydney en het indrukwekkende Jumeirah at Etihad Towers hotel in Abu Dhabi.

 

 

Ook ‘old favourites’ zoals de Niagara Falls, de Toren van Pisa en de Londen Eye worden weer groen verlicht. Andere bijzondere deelnemers zijn het kasteel van Doornroosje in Disneyland Parijs, Manneken Pis en diverse skigebieden.

Toren van Pisa St. Patrick's Day

Toren van Pisa

Saint Patrick

Saint Patrick is de beschermheilige van Ierland. Op zijn sterfdag, St. Patrick’s Day, lopen honderdduizenden mensen over de hele wereld volledig uitgedost mee in kleurrijke optochten. De feestelijkheden op 17 maart waren oorspronkelijk bedoeld om de heilige te eren en de komst van het christendom te vieren, maar inmiddels is de feestdag uitgegroeid tot een dag waarop de Ierse cultuur in het algemeen wordt gevierd. Vandaag de dag wordt St. Patrick’s Day in meer landen gevierd dan enig andere nationale feestdag. In Dublin en de rest van Ierland duurt het St. Patrick’s Festival zelfs meerdere dagen.

Christus standbeeld Brazilië

Christus standbeeld Brazilië

Comments are closed.