Ierland is klaar voor 2015

Ierland staat bekend om haar groene landschappen, gezellige pubs, maar net zo goed vanwege de talrijke locale en nationale evenementen. Ook in 2015 vinden er in alle hoeken van het land uiteenlopende festiviteiten plaats die de moeite waard zijn om te bezoeken. Als onderdeel van de zomervakantie of als weekendje weg; Ierland is de place to be in 2015.
ierland-lonely-planet

Lonely Planet

De gerenommeerde uitgever van reisgidsen, Lonely Planet, stipt Ierland aan als één van de top vijf topbestemmingen van 2015. Lonely Planet prijst Ierland om haar adembenemende landschappen, de tradities die overal in het land goed stand houden en de Ieren die de harten van de bezoekers veroveren met hun grote gastvrijheid.

 

ZIE OOK: Met de kerstvakantie naar sprookjesachtig Ierland?

 

In 2015 is het precies 150 jaar geleden dat de Ierse dichter en winnaar van de Nobelprijs literatuur W.B. Yeats werd geboren. Om deze grote naam uit de wereldliteratuur te eren is er een programma samengesteld met evenementen, verspreid over het jaar en op diverse locaties. Yeats 2015 zal vooral focussen op het leven, het werk en de invloed van de schrijver waarbij Ierland wordt voorgesteld als een inspirerende en creatieve plaats. Op 13 juni is het Yeats Day met tentoonstellingen, lezingen, festivals en andere culturele evenementen. Het herdenkingsjaar is eveneens de aanleiding om bepaalde werken van Yeats te vertalen naar andere Europese talen.

 

 

St-Patrick’s Day

De Ierse nationale feestdag wordt op 17 maart gevierd. St-Patrick’s Day is altijd een hoogtepunt van het jaar in Ierland, zo ook in 2015. Het hele land staat van 13 tot 17 maart in feestelijke rep en roer. Iedereen wil op die dag Iers zijn en het loont beslist de moeite om dan naar Ierland te reizen. Dublin is the place to be en zowat overal in de wereld is voelbaar dat het St-Patrick’s Day is.

Comments are closed.