Bezoek Sheikh Zayed Grand Mosque Abu Dhabi

Etihad, de nationale airline van Abu Dhabi, is onlangs gestart met dagelijkse vluchten vanaf Amsterdam. Allerlei mooie bestemmingen in onze wereld zijn nu nog makkelijker en heel comfortabel bereikbaar. Mocht je tijd hebben tijdens een stopover in Abu Dhabi, een bezoek aan Sheikh Zayed Grand Mosque mag niet ontbreken.

De Sheikh Zayed Grand Moskee in Abu Dhabi

De Sheikh Zayed Grand Moskee in Abu Dhabi

Ik heb het geluk gehad een aantal jaren geleden de Taj Mahal te mogen bezichtigen en de Sheikh Zayed moskee staat nu ook op mijn lijstje van door mij bezochte, zeer adembenemende gebouwen. Een architectonisch kunstwerk. Indrukwekkend op ieder moment van de dag, zowel in de felle zon als in de donkere nacht.
abu-dhabi-fred-van-eijk

Het grootste handgeknoopte tapijt ter wereld, 24 karaats gouden hanglampen, ruimte voor maar liefst 41,000 bezoekers. Met meer dan 1000 kolommen en 82 koepels een van de grootste moskeeën ter wereld. Begraafplaats van Sheikh Zayed, toonaangevend initiatiefnemer en eerste President van de Verenigde Arabische Emiraten. Een niet te mogen missen bezienswaardigheid voor iedere toerist.

Check van de voren de tijden van het gebed, want dan is de moskee even niet toegankelijk. Voor de rest is het zeer laagdrempelig en voelt iedereen zich er snel thuis. Er zijn ook gratis rondleidingen. Het mooiste moment van de dag om deze schitterende moskee te bezoeken is om half 5 in de middag voor de sunset tour.
fred-van-eijk-abu-dhabi

Vind voordelige vluchten naar Azie en Abu Dhabi met Etihad

Kaart van Sheikh Zayed Grand Mosque

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.