Wereldklasse conferentie Social Media in Tourism komt naar Amsterdam

Het Nederlandse blogplatform voor professionals in de online reisindustrie: TravelNext, heeft zich als content partner verbonden aan het Social Media in Tourism evenement.
social-media-tourism-symposium

Als schakel van Nederland en België zetten zij zich in om de industrie actuele kennis bij te brengen op het gebied van destinatie marketing, inzet van social media kanalen, influencers & contentmarketing en hoe je eigen personeel of fans kunt inzetten als ambassadeurs.

Opnieuw positioneren

Het is belangrijker dan ooit voor de toeristische sector om marketing opnieuw te positioneren; een marktbenadering waar social media in de kern van je organisatie zit. Er zijn veel conferenties die zich richten op toerisme, digitale ontwikkelingen en marketing maar geen enkele combineert alle drie. Toerisme events dekken meestal niet de details van marktontwikkelingen of onderzoeken naar hoe technologie invloed heeft op de consument. #SoMeTourism wil dit gat opvullen.

 

ZIE OOK: 7 Redenen om samen te werken met bloggers

 

‘Toeristische organisaties realiseren zich dat ze moeten differentiëren. Er zijn veel destinaties en bestemmingen die van alles proberen te zijn voor iedereen. Ik zie veel bestemmingen claimen dat ze de ideaal zijn voor: ‘shopping, history, culture, music and food’. Maar iedere grote stad in de wereld heeft die eigenschappen, dus wat is uniek voor jouw bestemming(en)? Om goed te communiceren over de uniciteit van destinaties en om deze te vermarkten, moeten organisaties zich afvragen hoe zij zichzelf kunnen onderscheiden. Aldus, Aaron Nissen – organisator en spreker vanuit Destination Think!

 

 

Er moet op zoek gegaan worden naar uniciteit, authenticiteit en bijzondere verhalen die een stad of bestemming echt uniek maken en waard zijn om te bezoeken. Immers, we gaan niet alleen op vakantie naar Spanje omdat we Spanje willen zien, we willen relaxen met onze familie. We nemen geen taxi omdat we perse een taxi willen nemen, maar omdat we op de meest ontspannen manier naar ons hotel willen komen.

‘New Orleans zou kunnen claimen dat ze de ‘geboorteplaats van jazz music zijn’. Dat is een niche waarmee zij zich kunnen onderscheiden en dat moeten de organisaties die deze bestemming vermarkten begrijpen. Meerdere destinaties zouden dit kunnen claimen. Maar het belangrijkste is: wat doen zij beter dan de andere destinaties. Dat is de Unique Selling Point Propositie. Realistisch zijn over wat de bestemming biedt en kan bieden is het startpunt.’

Sprekers

Met wereldwijde cases van organisaties als Visit Oslo, I Amsterdam, Visit Brabant, Marketing Greece, Destination Cleveland, Canada Alberta en nog veel meer, wil #SoMeT15EU tijdens dit tweedaagse congres concrete handvatten bieden voor destinaties en bestemmingen om op zoek te gaan naar hun eigen Unique Selling Point Propositie.

CEO Rodney Payne over het event op 25 en 26 maart in Amsterdam:

Two days isn’t enough! There’s so much information to share about how to market a destination effectively in a socially-connected world, and how to evolve the current model of destination marketing.Beside the opportunity to spend time with an inspiring group of people who share the same passion, I’m looking forward to all of the wide range of presentations; everything from how to create a destination brand that works in social, how you manage social in international markets, to more tactical topics around best practice in Facebook and blogger-relations.

Congres en programma

In de aanloop naar 25 en 26 maart kun je iedere woensdag om 09.00 uur op TravelNext terecht voor exclusieve interviews, previews en insights over het tweedaagse congres. Op woensdag 25 maart gaat het congres om 08.30 uur van start, in Pakhuis de Zwijger.

Kortingscode

Als mediapartner biedt TravelNext een kortingscode voor Nederlandse en Belgische relaties zoals verkeersbureaus, citymarketing organisaties, maar ook touroperators, docenten en andere toeristische organisaties. Deze is op te vragen via e-mail.

Comments are closed.