Directeur Visit Benidorm: 50-plus imago achterhaald

Met maar liefst vijf themaparken, lange zandstranden, een ondiepe en kalme zee, volop watersportactiviteiten, hotels en campings met kinderanimatie, boottochten naar het Peacock eiland, varen in de Aquascope met glazen bodem, met een segway door het centrum cruisen, een nieuwe kartbaan en een aangenaam klimaat, is Benidorm een zeer kindvriendelijke familievakantiebestemming.
fundacion turismmo benidorm

‘Onze badplaats heeft het imago een 50-plus bestemming te zijn maar feitelijk bieden we voor kinderen en jongeren veel meer vertier,’ stelt Leire Bilbao, directrice van het Visit Benidorm verkeersbureau. Niet alleen jongeren die willen chillen en feesten kunnen in Benidorm uit hun dak gaan, maar ook voor kleine kinderen zijn wij één grote speelplaats.’ Nadere informatie over de badplaats op www.visitbenidorm.es.

Hotels om van te watertanden

Hotels waar kinderen van gaan watertanden vanwege de waterpretfaciliteiten zijn onder meer Magic Cristal Park hotel op 500 meter van het Levante strand. Het Magic Aqua Rock Gardens is een themahotel met kamers in Afrikaanse stijl, een zwembadzone van zo’n 1400m², een grote speelzone, glijbanen, kinderanimatie en het Magic Aqua Monika Holidays hotel is een schitterend vakantiesresort met een enorm zwembadcomplex en een Pirate’s Adventure kinderzone met verschillende glijbanen.

 

ZIE OOK: Weg met die strandvakantie! Watersporten in Benidorm!

 

Nieuw dit jaar is de opening in mei van 245 Balinees-achtige houten accommodaties in het Terra Natura dierenpark met 1500 dieren en 200 diersoorten. Een geweldige locatie voor kinderen, niet alleen vanwege de spectaculaire ligging in een dierentuin, maar ook omdat het waterpretpark Aqua Natura van 40.000m² eveneens op dit terrein ligt.

Attractieparken walhalla

Kinderen en jongeren komen tijd tekort in de vijf attractieparken die de badplaats telt. Voor avontuurlijk ingestelde jongeren is het pretpark Terra Mítica met veel thrill rides een aanrader waaronder Magnus Colossus, de langste roller coaster in Europa. Jong en oud kunnen in het dierenpark Mundomar genieten van onder meer dolfijnen en zeeleeuwen shows en zelfs met een dierenverzorger een privé rondleiding krijgen en zelf dieren voeren. Pal ernaast ligt dé attractie voor waterratten – Aqualandia, met verschillende zwembaden, glijbanen en waterattracties voor het hele gezin. Met namen als Big Bang, Smooth Slides, Black Hole, Zigzag, Rapids en Vertigo heb je aan je kroost geen kind hier.

 

 

Voor wie geen genoeg krijgt van waterpret is er het tweede waterpark Aqua Natura: ideaal voor gezinnen want ouders kunnen zonnebaden en tegelijkertijd hun kinderen in de gaten houden.

Terra Natura is een dierentuin met een oppervlakte van 320.000 vierkante meter en heeft meer dan 1500 dieren verdeeld over vier zones; Pangea, Amerika, Azië en Europa.

Stranden

Het strand in Benidorm is ideaal voor kinderen omdat het zeer geleidelijk afloopt en bekroond is met de Blauwe Vlag, een keurmerk voor schone en veilige stranden. Levante en Poniente zijn de twee populaire stranden, voor wie wat meer rust zoekt kan naar La Cala, Mal Pas Cove, La Almadrava Cove of Tio Ximo en gezinnen die het liefst bloot recreëren kunnen naar Rincon de Canil, het naaktstrand van Benidorm.

Bij Levante Beach kun je tussen april en oktober waterskiën met behulp van de kabelski installatie, er zijn twee drijvende platforms voor kinderen, drie speelplaatsen, een bibliotheek en zandsculpturen.

Nieuw: karten

Nieuw in het adrenaline-verhogende activiteitenaanbod is een kart circuit waar het hele gezin als ware Formule 1 coureurs rondjes kan racen. Weeg je minimaal 40 kg dan kun je op een ludieke manier Benidorm verkennen: per segway. Het is een speelse manier om het centrum en de buitenwijk onder begeleiding van een gids te verkennen.

Excursies

Leuke excursies voor kinderen zijn onder meer boottochtje naar het eiland voor de kust van Benidorm La Isla del Pavo Real met een boot met een glazen bodem of een Costa Panorama mini-cruise naar het vissersplaats Calpe en het kustplaatsje Altea. Eveneens een prachtig uitzicht op de kustlijn van Benidorm biedt de boottocht naar het eiland Tabarca.

Accommodaties

Het accommodatieaanbod in Benidorm is groot. Naast 10 campings en 129 hotels zijn er meer dan 6000 appartementen die gehuurd kunnen worden. De dichtstbijzijnde luchthaven is Alicante op 50 minuten rijafstand. Lowcost maatschappijen transavia.com en Vueling vliegen vanaf Schiphol op Alicante, luchtvaartmaatschappij Air Berlin vanaf Weeze en Düsseldorf. Vluchtduur is ruim twee uur. De gemiddelde maandtemperatuur is 20 graden Celsius en de stad heeft zo’n 3000 zonuren per jaar.

Comments are closed.