Voorjaarsvakantie blijft populair

Tijdens de voorjaarsvakantie ondernemen dit jaar zo’n 1,1 miljoen Nederlanders een vakantie, zo verwacht NBTC Holland Marketing. 500.000 vakanties worden in eigen land doorgebracht, 600.000 in het buitenland. Vergeleken met de officiële voorjaarsvakantie van 2014 is dit aantal ongeveer gelijk.
DCF 1.0

Bungalow favoriet in Nederland

Tijdens de voorjaarsvakantie viert iets minder dan de helft (45%) van de Nederlandse vakantiegangers vakantie in eigen land. Meer dan de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een (luxe) bungalow of vakantiehuisje. Bungalowparken in ‘het groene Nederland’ doen het erg goed. Daarnaast is de run op lastminute-aanbiedingen opvallend groter dan vorig jaar. Zo’n 600.000 Nederlanders vertrekken in de voorjaarsvakantie naar het buitenland voor een (wintersport)vakantie; Oostenrijk, Duitsland en België zijn daarbij het meest populair.

 

 

Carneval

Het ministerie van OCW geeft scholen adviesdata voor de voorjaarsvakantie. Dit jaar is dat voor de regio Zuid van 14 tot en met 22 februari en voor de regio’s Noord en Midden van 21 februari tot en met 1 maart. Carnaval wordt dit jaar gevierd van zondag 15 februari tot en met dinsdag 17 februari 2015, en valt dus in dezelfde week als de landelijke advies-data voor de regio Zuid. Daarmee is het de verwachting dat de voorjaarsvakantie dit jaar over twee weken verspreid wordt. Vorig jaar viel carnaval buiten de officiële adviesweken en toen werd de voorjaarsvakantie verspreid over drie weken.

 

ZIE OOK: Texel gegarandeerd carnavalsvrij

 

Comments are closed.