Texel gegarandeerd carnavalsvrij

Praalwagens, hostenten, carnavalskrakers en boerenkielen: tijdens het carnavalsweekeinde van zondag 15 tot en met dinsdag 17 februari zult u die gegarandeerd níet tegenkomen op Texel . VVV-directeur Wouter de Waal verklaart het eiland officieel ‘carnavalsvrij’.

Voor wie zich niet over wil geven aan carnaval

Van het Groningse Kloosterburen tot het Limburgse Sittard: carnaval wordt er elk jaar met overgave gevierd. De voorbereidingen voor het volksfeest beginnen al in november, de voorpret duurt máánden en liefhebbers van het feest kijken reikhalzend uit naar een lang weekend vol gezelligheid, Skihutmuziek, schraal bier en ludieke outfits. Maar er zijn ook mensen – boven én onder de rivieren – die niet weten hoe snel ze weg moeten komen als voor de zoveelste keer het ‘Toyboylied’ wordt aangeheven en de polonaise zijn rondjes draait. Nu ook steeds meer ‘Hollanders’ zich overgeven aan de carnavalsfestiviteiten lijkt er geen ontkomen aan.

 

ZIE OOK:

Texel by air

 

 

Maar – net als bij Asterix en Obelix – blijft één kleine nederzetting moedig weerstand bieden. Op Texel worden geen bloemetjesgordijnen bezongen, hoofdstad Den Burg wordt niet omgedoopt tot Lamsgat of Wadlikkerveen en elk biertje dat op het eiland getapt wordt heeft óók op 15, 16 en 17 februari een prachtige schuimkraag.

Texel train

Rond deze tijd is er van alles op het eiland te beleven, vertelt VVV-directeur Wouter de Waal. Liefhebbers van rust en ruimte komen volop aan hun trekken in natuurgebieden De Hors en De Slufter. De Mokbaai, de Schorren en de noordpunt bij de vuurtoren zijn ideaal om vogels te spotten. Wie van een goed glas bier houdt kan z’n hart ophalen bij de meermalen bekroonde Texelse Bierbrouwerij (op dinsdag 17 februari is er een proeverij).

 

 

En hardlopers mogen losgaan tijdens het Texel Trail. De keuze is uit 15, 25, 40 of 50 kilometer lopen langs alle mooie plekken van het eiland. Nog meer ‘leut’ op Texel tijdens carnaval: een ritje met de trekpaardentram, een avondje sterren kijken bij Ecomare en het breicafé dat op dinsdag 17 februari georganiseerd wordt door breiclub Steekje Los, de Stitchy Bitches.

Comments are closed.