Dreamliner in november vanaf Eindhoven airport naar de Antillen

Arke start op zondag 1 november 2015 met haar Boeing 787 Dreamliner een vliegoperatie vanaf Eindhoven Airport naar Curaçao en Aruba. De luchtvaartmaatschappij – onderdeel van reisorganisatie TUI Nederland – vliegt het gehele jaar twee keer per week, op woensdag en zondag, vanaf Eindhoven Airport naar deze populaire vakantiebestemmingen.
dreamliner-arke

Vliegen vanuit eigen regio

Arke en Eindhoven Airport spelen in op de trend dat steeds meer vakantiegangers vanuit hun eigen regio naar hun vakantiebestemming willen vliegen en maken dit nu voor het eerst ook mogelijk voor verre bestemmingen. Arke gaat de vluchten uitvoeren met de comfortabele en zuinige Dreamliner. Voor het eerst zal de Dreamliner vanaf een regionale luchthaven in Nederland vliegen en op deze manier kunnen vakantiegangers vertrekkend vanuit Zuid-Nederland ook met deze ‘nieuwe manier van vliegen’ kennismaken.

 

ZIE OOK: Eindhoven Airport start winterseizoen met 5 nieuwe bestemmingen

 

Op vakantie gaan en vertrekken vanaf een regionale luchthaven wordt steeds populairder. De korte reistijd, de kleinschaligheid, de snelle afhandeling op de luchthaven en de lage parkeerkosten spelen hierin een rol. Vanaf regionale luchthavens naar Middellandse Zee-bestemmingen vliegen, is inmiddels gemeengoed, maar Arke en Eindhoven Airport maken het nu ook mogelijk voor vluchten naar verre bestemmingen. Arke vliegt straks vanaf Eindhoven met haar Dreamliner afwisselend rechtstreeks op Curaçao of Aruba. Vakantiegangers hebben daardoor altijd één rechtstreekse vlucht naar het eiland van hun keuze en op de andere vlucht wordt een korte tussenstop gemaakt.

 

 

Internationale aantrekkingskracht

Arke richt zich nadrukkelijk niet alleen op Nederlandse reizigers. De zogenaamde ‘catchment area’ van Eindhoven – met een potentieel van circa 20 miljoen vakantiegangers (bron IATA) – betreft zuidelijk Nederland, maar ook het noordelijk deel van België en het westelijk grensgebied in Duitsland. Vanuit Belgische luchthavens worden de Antillen op dit moment niet per rechtstreekse vlucht aangeboden en in Duitsland vliegt alleen Air Berlin vanuit Dusseldorf één keer per week naar Curaçao. Samen met TUI zuster-reisorganisaties in België en Duitsland worden daarom ook Belgische en Duitse klanten aangetrokken. Het voordeel voor Arke reizigers is in deze: Aruba wordt als nieuwe bestemming in deze delen van België en Duitsland aangeboden, Arke is onderdeel van een reisorganisatie en biedt niet alleen losse vluchten maar aantrekkelijk geprijsde vakanties en door twee keer per week te vliegen zijn ook 11- en 12-daagse reizen mogelijk, naast één- en tweeweekse.

Verheugd over samenwerking

Joost Meijs, Algemeen Directeur van Eindhoven Airport:

We zijn zeer verheugd met de aankondiging dat Arke, een professionele partner van ons, met een uiterst stil en zuinig toestel naar twee nieuwe bestemmingen gaat vliegen’.

Hans van de Velde, Directeur Arkefly voegt daaraan toe:

Dichtbij huis, minder files, minder stress en goedkoop parkeren; vliegen vanuit de regio heeft voor reizigers buiten de randstad veel voordelen. Eindhoven Airport werkt de laatste jaren succesvol aan haar uitbreiding. We zijn ervan overtuigd dat wij in samenwerking met Eindhoven Airport de populaire Antillen én onze duurzame Dreamliner nog beter op de kaart kunnen zetten

Duurzaam vliegen

In juni 2014 heeft Arke als eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij de Boeing 787 Dreamliner aan haar vloot toegevoegd. In december nam de airline de tweede Dreamliner in ontvangst en in maart komt het derde toestel. De B787 Dreamliner is lichter, stiller, zuiniger en vooral veel comfortabeler dan de huidige generatie vliegtuigen. De Dreamliner is niet alleen prettig om in te vliegen maar ook minder milieubelastend; de motoren van het toestel zijn 15% schoner en produceren 60% minder geluid dan vergelijkbare vliegtuigen. Bovendien verbruiken ze 20% minder brandstof en CO2 per passagier.

Antillen onverminderd populair

De Antillen zijn veruit de belangrijkste verre bestemmingen van TUI Nederland, de reisorganisatie waar Arke onder valt. Met de uitbreiding van vluchten vanaf Eindhoven Airport vliegt Arke dit jaar voor het eerst negen keer per week naar deze eilanden toe. Daarnaast vervullen de reismerken van TUI – Arke, Holland International en Kras – een belangrijke rol in het Antilliaanse toerisme. Curaçao, Aruba en Bonaire trekken jaarlijks circa 200.000 Nederlanders aan; dit zijn zowel vakantiegangers, zakenreizigers als mensen die er voor familiebezoek naar toe gaan. Ongeveer 50% van deze groep gaat er georganiseerd op vakantie met de merken van TUI. Daarnaast is TUI met 70 lokale medewerkers een belangrijke werkgever op de eilanden.

Comments are closed.