VisitSweden introduceert reisplanner op PuurZweden.nl

Met de reisplanner van VisitSweden kunnen mensen zo hun reis naar Skåne in Zuid-Zweden plannen. Dat gaat razendsnel op de campagnewebsite PuurZweden. Mensen kunnen hun favoriete bestemmingen en activiteiten invullen en vervolgens printen ze hun eigen reisplanner uit.

Skåne

De gestarte campagne PuurZweden van VisitSweden focust op de Zweedse provincie Skåne die veel te bieden heeft als vakantiebestemming. Vriendelijke mensen, gastronomie, heerlijke stranden, leuke plaatsjes en er is veel te beleven. Naast de leukste tips voor het zuidelijkste puntje van Zweden zijn er ook leuke prijzen te winnen op puurzweden.nl.

 

ZIE OOK: Plan je reis naar Skåne met de leukste tips

 


Wie de ijshoop heeft opgegeven in Nederland, kan wel zijn hart ophalen in Zweden. Tijdens de Runn Winter Week rond het Runn Meer in Falun Borlänge in Zweden is er een alternatieve elfstedentocht en andere toertochten te schaatsen. Dus bind je ijzers onder in Zweden en geniet van de eindeloze kilometers ijs. Hier vind je namelijk 100% natuurijs. Het landschap van de regio Dalarna in Midden-Zweden verandert ’s winters in een sprookje met besneeuwde heuvels, uitgestrekte bossen en bevroren meren. Van eind oktober tot begin april liggen de meren dicht. Vooral de omgeving van Falun en Borlänge is een schaatswalhalla.

 

 

zweden-schaatsen-vallan

Schaatsen in Zweden

Christian van Dartel woont sinds 2007 in het gebied. Hij kwam er als organisator van de natuurijsmarathon die er elk jaar verreden wordt, maar is er permanent gaan wonen. Hij is de spil in het schaatsgebied als organisator van de Runn Winter Week (dit jaar tussen 5 en 15 februari). Hij weet precies wat het schaatsen in Zweden zo bijzonder maakt. “Er zijn hier meer dennenbomen dan mensen. Je zit midden in de natuur.” Wie zijn schaatsskills wil laten zien in Zweden, kan terecht in Dalarna.

Comments are closed.