5 redenen om Denver in 2015 te bezoeken

Gelegen op een mijl (1,6km) boven de zeespiegel en omringd door de Rocky Mountains vind je de verrassende hoofdstad van Colorado, Denver. Denver ontstond tijdens de goudkoorts mid-19e eeuw en heeft nog veel van de oude charme van het Wilde Westen. Het hippe pakhuizen district in Lower Downtown en de statige villa’s van Capitol Hill herinneren aan deze tijd. Denver kent een bruisend uitgaansleven en is een absolute must voor foodies, cultuurliefhebbers en iedereen met een passie voor outdoor activiteiten. Twijfel jij nog aan deze bestemming? Wij geven je 5 redenen om dit jaar nog een bezoek aan deze Amerikaanse stad te brengen;
denver

1. Denver fietsstad

Misschien wel de reden voor Nederlanders om een bezoek aan Denver te brengen is het feit dat het een perfecte stad is om per fiets te ontdekken. Met meer dan 350 km aan vlakke fietspaden, een overzichtelijk centrum en diverse fietsverhuurders is het bijna een must om de stad per fiets te doorkruizen. Op zoek naar een goede verhuurder? Met meer dan 84 stations en 700 fietsen ben je bij Denver B-cycle aan het juiste adres. De 200 parken die de stad rijk is wachten op je!

 

ZIE OOK: Een dag Denver en omgeving

 

2. Culinaire hoogstandjes in de Mile High City

Van biologische bistro’s tot klassieke steakhouses; Denver is een echte culinaire trendsetter. Chef’s bereiden hun gerechten al jarenlang met lokale producten van het seizoen. Naast het feit dat Denver erg veel goede lokale producten heeft, is het ook een manier om de lokale economie te stimuleren. Leuke spots om te lunchen of dineren vind je onder andere op Larimer Square, Lower Downtown Denver, Capitol Hill en Federal Boulevard. Liefhebbers van bier komen in deze gastronomische stad ook goed aan hun trekken, de stad is namelijk thuishaven van ’s werelds grootste brouwerij, de legendarische Coors Brewery. Jaarlijks worden hier meer dan 16 miljoen vaten bier gebrouwen. Andere bierbrouwerijen in het centrum van Denver zijn The Wynkoop Brewing Company en de Great Divide Brewing Co. Van 19 tot 26 september staat de stad volledig in het teken van bier, tijdens het Denver Beer Fest.

3. Kunstzinnig Denver

Gaat jouw hart sneller kloppen van bijzondere kunst? Zorg dan dat je in november tijdens de Denver Arts Week van de partij bent. Een week lang kun je diverse exposities, tentoonstellingen en voorstellingen bijwonen in de Mile High City. Uiteraard is er gedurende de rest van het jaar ook meer dan genoeg te doen voor liefhebbers van kunst. Het spectaculaire Denver Art Museum is alleen vanwege de buitenkant al een bezoek waard en wil je meer te weten komen over Western kunst? Breng dan een bezoek aan het American Museum of Western Art. Van plan om meerdere musea te bezoeken? Vraag dan de Mile High Culture Pass aan en ontvang korting op diverse culturele activiteiten en musea in de stad.

4. Ultiem relaxen in Denver

Na een dag door Denver te hebben gestruind gaat er niets boven een welverdiende Spa- of schoonheidsbehandeling. Dat deze stad ook op dit gebied voorloopt blijkt wel uit de diverse indrukwekkende Spa en wellness centra die te vinden zijn. Spa’s die je zeker niet mag missen zijn The Oxford Club in het Oxford hotel en de Renaissance Aveda Spa & Salon in het Monaco Hotel. Denver’s kroonjuweel is toch wel de Spa in het historische Brown Palace Hotel. Boek een behandeling in deze fantastische Spa en kom erachter waarom zij in 2013 het Certificate of Excellence van TripAdvisor voor ‘Beste Spa’ wonnen.

 

 

5. Uitvalsbasis voor de Rocky Mountains

Niet heel verwonderlijk maar Denver is de perfecte uitvalsbasis voor outdoor liefhebbers. Op nog geen 1,5 uur rijden van de stad vind je namelijk het Rocky Mountain National Park. Uiteraard sla je het bergdorpje ‘Nederland’ niet over tijdens je rit naar dit indrukwekkende stuk natuurgeweld. Of je nu komt om te kajakken, bergbeklimmen, raften, vissen, wandelen of fietsen, de Rocky Mountains zijn het Walhalla voor iedereen die van outdoor activiteiten houdt. In 2015 viert het park haar 100e verjaardag!

Comments are closed.