Een dag Denver en omgeving

De meeste reizigers die richting Colorado reizen, beginnen en/of eindigen in Denver, ook wel The Mile High City genoemd. Prachtig gelegen aan de voet van de Amerikaanse Rockies is een bezoek aan de stad zeker de moeite waard, ook al heb je maar een paar uurtjes.

platte-river-header

Begin de dag met een koffie van (bijvoorbeeld) Starbucks. Amerikaanser kan het niet toch? Wij startten onze eerste dag in Amerika bij REI, de grootste outdoor zaak van de VS. De winkel in Denver is hun flagstore. Binnen hebben ze niet alleen een heuse klimwand maar ook alles wat je nodig denkt te hebben tijdens je Amerikaanse roadtrip. Vanaf het terras van de Starbucks die zich in de winkel bevindt, heb je een prachtig uitzicht over de Platte River en downtown Denver.

De Platte River bezorgd de bewoners van Denver wat verkoeling op warme dagen, in de zomer kan de temperatuur hier flink oplopen. Wandel vanaf REI langs het water naar het centrum. Hier is genoeg te doen om je een paar uur te vermaken. De bijzondere Blue Bear bij het conferentie centrum is een echte eye catcher. Nieuwsgierig loert hij naar binnen terwijl hij denkt “ik zie wat jij bedoelt”. Ontworpen door Lawrence Argent is dit een niet te missen bezienswaardigheid.

blue-bear

Loop vervolgens naar 16th Street, hier kun je shoppen naar alles wat je hartje begeert en heerlijk mensen kijken. Toeristen maar ook locals die hier graag komen. Als het al lunchtijd is mag je een hotdog van Biker Jim zeker niet missen: volgens kenners de beste hotdogs in town (eerlijk is eerlijk, ze waren best aardig van smaak…).

Wanneer je een goede indruk van de stad hebt gekregen is het tijd om de auto te pakken en je buiten de stad te begeven. Maar niet zonder eerste te stoppen bij een shooting range. Het klinkt een beetje vreemd, maar je zou het echt moeten doen. Het is een heel bijzondere ervaring om zelf eens te mogen schieten. Uiteraard onder begeleiding, na het tekenen van diverse waivers. Na wat onderzoek op internet kwamen wij uit bij de Silver Bullet Shooting Range. We schoten met het kleinste kaliber, maar toch, wat was het spannend!

silver-bullet-denver

Vanaf hier is het slechts een goed kwartier rijden naar het Red Rocks amfitheater, een bekend terrein voor concerten en optredens. U2 nam er eens een DVD op en vele grote namen betraden hier reeds het podium. Echter dient het niet alleen als openlucht theater, ook is het een favoriete plek voor Denver’s fittest: met een temperatuur van zo’n 35 graden zijn er over de tribune massa’s mensen aan het hardlopen, opdrukken en touwtje springen. En dat op 1 mijl hoogte waar je maar liefst 17% minder zuurstof hebt dan op zeeniveau.

red-rocks-denver

Voor een eerste voorproefje van wat Colorado je te bieden heeft kunt je naar Colorado Springs rijden op nog geen uurtje ten zuiden van Denver. Neem onderweg een kijkje bij de Air Force Academy. Het museum en de Cadet’s Chapel zijn hier zeer de moeite waard. Ook bevindt zich hier Garden of the Gods, oftewel een stadspark met allerlei bizarre rotsformaties in de meest wonderlijk kleuren. Ratelslangen liggen op de loer en toeristen proberen op alle mogelijke manieren op de foto te gaan.

 

garden-of-the-gods-denver

P1130698

Na een enerverende dag is het tijd om de tent op te zetten. Dit doen we in Mueller State Park, op een dik uur rijden van Denver vandaan. Weg van de grote stad, de wildernis in. Hier leven beren, elanden en ander wild en voor een eerste nacht kamperen is dat best spannend. En … het ideale begin van een vakantie in de Amerikaanse Rockies.

usa 2013_1 006

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *