Toplezingen op de Fiets en Wandelbeurs 2015

Redmond O’Hanlon en Bernice Notenboom zijn de blikvangers in het lezing- en workshopprogramma van de elfde Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam RAI. In het weekend van 31 januari en 1 februari staan er ruim honderd lezingen, presentaties en workshops op het programma.
fiets-wandelbeurs-2105-banner

Unieke beurs

De Fiets en Wandelbeurs is hiermee uniek in zijn soort. Vrijwel alle aspecten van het fietsen en wandelen komen aan bod in zeven zalen en op het Kampeerplein. Niet alleen praktische onderwerpen als ‘hoe pak ik mijn rugzak in’, maar ook avonturen van fietsers en wandelaars in Europa en ver daarbuiten passeren de revue.

 
ZIE OOK: Kinderen is het thema van de fotowedstrijd Fiets en Wandelbeurs
 

Redmond O’Hanlon

De Britse schrijver Redmond O’Hanlon, bekend van het tv-programma ‘O’Hanlons Helden’, duikt in zijn lezing de moerasbossen van de Republiek Congo in. Hij gaat op zoek naar een dinosaurus die in een prehistorisch meer zou leven. De flora en fauna die O’Hanlon tegenkomt is ongeëvenaard, maar… er ligt ook gevaar op de loer, zowel vanuit de natuur als van bovennatuurlijke krachten.
fiets-wandel-beurs-2015-c-erik-hijweege-o-hanlon-solo

 

 

Bernice Notenboom

‘The Arctic March’ van klimaatjournaliste Bernice Notenboom speelt zich af in een totaal andere setting. In temperaturen van -35° C trekt ze samen met cameraman Martin Hartley en collega-avonturier Eric Philips op eigen kracht een slee achter zich aan in het Noordpoolgebied. Het is een race tegen de klok; ze moeten 800 km overbruggen richting Canada vóórdat het ijs te dun wordt. Ironisch genoeg breken ze de expeditie af om dezelfde reden waarvoor de expeditie is opgezet: de klimaatverandering.
fiets-wandelbeurs-bernice-notenboom-c-martin-hartley

Van Gogh

In het Van Gogh-jaar mag een presentatie over een Van Gogh-route natuurlijk niet ontbreken. Fietser Clemens Sweerman neemt je aan de hand van zijn gids ‘Van Gogh route, fietsen met Vincent tussen Nuenen en Auvers-sur-Oise’ mee naar de plaatsen waar de kunstenaar woonde en werkte. Ook loopt de route langs musea waar Van Goghs werken te bewonderen zijn.

Berggeiten

Hoe kweek ik een berggeit? Het antwoord op die vraag komt van reisjournalist Jonathan Vandevoorde. De lezinggever, zelf bergwandelvader met ‘twee geiten’, toont je in tien stappen het pad naar puur bergwandelgeluk voor het hele gezin. Ook John Telleman zoekt in zijn lezing hogere sferen op. Met de fiets trekt hij over smalle, grotendeels onverharde wegen in het Atlas-gebergte in Marokko. Een smartphone met enkele in het Berbers opgenomen zinnen moet hem in de afgelegen bergdorpen aan brood en onderdak helpen.
fiets-wandelbeurs-jonathan-vandevoorde

Natuurfoto’s

Fotograaf David Brand zoomt tijdens zijn lezing in op het natuurschoon dat overal op de wereld te vinden is. Volgens hem moet je onderweg genieten van het landschap en de details, dan ga je de mooie beelden vanzelf zien. Hoe je die dan fotografeert, daarover vertelt hij in een bevlogen lezing zonder al te veel technische details.
fiets-wandelbeurs-david-brand

Kom je langs?

De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Elk jaar trekt dit evenement ongeveer 20.000 bezoekers. Op 31 januari en 1 februari 2015 vindt de beurs voor de 11e maal plaats in Amsterdam RAI. Verkeersbureaus.info is samen met Fietsrondje.nl te vinden op de Fiets & Wandelbeurs 2015. Tijdens de beurs kun je deelnemen aan een prijsvraag en een reis van SNP Natuurreizen winnen. Kom langs op onze stand B.50 in Hal 1!

Bestel je kaarten voor de Fiets & Wandelberurs 2015 nu met €1 korting per stuk.

fiets-wandelbeurs-2105-banner

Comments are closed.