Curaçao brengt warme en zonnige sfeer op Vakantiebeurs 2015

Curaçao Toeristen Bureau Europa (CTBE) kijkt terug op een zeer geslaagde Vakantiebeurs, die afgelopen week plaatsvond in de Jaarbeurs te Utrecht. In totaal bezochten ruim 117.063 bezoekers in vijf dagen tijd de beurs, in lijn met het aantal dat vorig jaar de kassa’s passeerde. Curaçao was dit jaar gastland van de Vakantiebeurs en liet zien waarom de bestemming zo geliefd is en dat het eiland veel te bieden heeft naast zon, zee en strand.

Foto: Travellust.nl

Foto: Travellust.nl

Talloze beursbezoekers brachten een bezoek aan de ‘Caribbean Village, waar Curaçao prominent aanwezig was. De Curaçao-stand, opgebouwd uit de herkenbare gekleurde huisjes, sprong er dit jaar weer uit door de prachtige aankleding en de originele activiteiten die in de stand plaatsvonden. De culinaire zintuigen werden geprikkeld door onder meer kookworkshops en deelname aan de ‘Culinaire Route’ van de Vakantiebeurs.
 

 
Gecombineerd met het maken van een CuraSelfie, een foto gemaakt voor Curaçaos decor, konden bezoekers kennis maken met het Caribische eiland. Ongeveer 1.100 bezoekers deden mee aan deze actie, waarbij ze mooie prijzen konden winnen en iedere dag meerdere malen kans maakten op een reis voor twee personen naar het eiland. Edward Suares, Director CTBE : “De Vakantiebeurs is een ideale manier om kennis te maken met Curaçao én in het bijzonder met de aspecten die minder bekend zijn van ons eiland. Wij kijken terug op een geslaagde promotie van Curaçao en zien 2015 positief tegemoet”.

Toerisme naar eiland blijft groeien

Bestemming Curaçao kent een groeiend aantal bezoekers en het lijkt erop dat deze trend zich doorzet in 2015. Sinds 2010 neemt de populariteit van de zon-zekere bestemming toe. Uit cijfers blijkt dat Curaçao in de eerste 10 maanden van vorig jaar jaar al een stijging van het aantal vakantiegangers kende van 5% ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor.

Op het eiland is het aantal hotelkamers de laatste tijd fors uitgebreid evenals de bereikbaarheid door meer lijnvluchten van vliegmaatschappijen.

Comments are closed.