Australië en Thailand meest geliefd onder Nederlandse reisfans

Australië en Thailand zijn de best gewaardeerde ‘overall’ reisbestemmingen van Nederlandse reisliefhebbers. Dit blijkt uit uitgebreide reviews van meer dan 500 reisliefhebbers op de nieuwe reisbeoordelingssite 27vakantiedagen.nl. Opvallend: in de top 5 best beoordeelde reislanden bevinden zich liefst vier Aziatische landen.

27vakantiedagen-platform

Nieuw platform voor de werkende reisliefhebber

Op www.27vakantiedagen.nl, een nieuw platform voor ‘de werkende reisliefhebber’, kunnen reizigers persoonlijke reviews achterlaten over bezochte landen en hierbij cijfers geven voor verschillende aspecten zoals Cultuur & Bezienswaardigheden, Gastvrijheid, Natuur, Eten en Stranden. Australië scoort gemiddeld een 9,1 en wordt geroemd om zijn ‘immense variatie’ en het ‘ultieme gevoel van vrijheid’ dat reizen er geeft. Runner-up Thailand is met een gemiddelde van 8,9 geliefd om de ‘ultieme backpacksfeer’, ‘makkelijke bereisbaarheid’, ‘prachtige stranden’ en het ‘heerlijke eten’.

 

ZIE OOK: De Wereld Wai Kru Ceremonie: nieuwe thaibokshelden & eeuwenoude tradities

 
Het continent Azië is opvallend hoog aanwezig in de top 10 best beoordeelde landen: Nepal (‘magisch’, 8,8), Indonesië (‘veelzijdig’, 8,7) en Sri Lanka (‘parel’, 8,7) completeren de top 5, de laatste twee op een gedeelde spot met Nieuw-Zeeland en – het hoogst scorende Europese land – Griekenland.
 

 

Azië-trend

De Azië-trend is vooral de laatste jaren steeds zichtbaarder, met veel twintigers die hun vakanties naar bijvoorbeeld Spanje verruilen voor meer uitdagendere backpackavonturen in Azië, waar de prijzen van vervoer, accommodatie en eten & drinken extreem laag zijn. Het hoogst gewaardeerde Afrikaanse reisland is Zuid-Afrika op plek acht met een 8,6, gevolgd door Kenia (8,5). De top 10 wordt volmaakt door een relatieve nieuwkomer in de reiswereld: Colombia. Met een 8,5 gemiddeld is deze steeds populairder wordende bestemming het best gewaardeerde reisland van de Amerikaanse continenten.


Canada de mooiste natuur, Italië het lekkerste eten

Op het beoordeelaspect Cultuur & bezienswaardigheden worden vooral Italië, Myanmar, India en Japan hoog beoordeeld (allemaal minimaal 9,0 gemiddeld). Echte natuurliefhebbers moeten volgens de reviewers op 27vakantiedagen.nl vooral naar Canada (deelcijfer 10,0 voor het aspect Natuur), gevolgd door Namibië, Zimbabwe en Nieuw-Zeeland. Op het onderdeel Eten scoort Italië met een gemiddelde 9,3 het hoogst, gevolgd door Thailand en India. Gastvrij zijn vooral Myanmar en de Afrikaanse landen Oeganda en Ghana (allen 9,5 gemiddeld voor Gastvrijheid). Tot slot: voor de mooiste stranden moet je – naast Australië en Thailand – vooral naar de Malediven, de Filippijnen en Brazilië.

Over 27vakantiedagen.nl

Het reisplatform www.27vakantiedagen.nl is de eerste Nederlandse reisreviewsite voor landen en richt zich vooral op (jong) werkende reisliefhebbers; de meer casual reisfans die maar één of twee keer per jaar (ver) op reis kunnen en de juiste bestemming willen kiezen. Voor elk bezocht land kunnen zij uitgebreide reviews achterlaten met cijferscores, een algehele beoordeling en persoonlijke tips en foto’s. Naast de site 27vakantiedagen.nl is er ook het boek De Wereld in 27 Vakantiedagen – Reisgids voor de Werkende Mens (Nieuw Amsterdam, 6e druk, 10.000 ex. verkocht), een jaarlijkse reiskalender onder dezelfde naam en een populaire Facebookcommunity (34.000 fans).

Comments are closed.