Sneeuw en kou in Zweden

Zin in een witte kerst of om Oud&Nieuw in een winterse omgeving te vieren? In Zweden kan het. Daar sneeuwt het en dalen de temperaturen volgende week ver onder nul.
zweden-schaatsen-vallan

Pauline van den Brandhof van VisitSweden raadt iedereen aan die nog een wintersportje wil pakken naar Dalarna in Midden-Zweden te gaan.

Dalarna is dichter bij dan je denkt. Het is de dichtstbijzijnde wintersportbestemming van Scandinavië. Dalarna biedt een uniek sneeuwavontuur met sneeuwscootertochten, een onvergetelijke sledehondsafari of maak een sneeuwschoenwandeling. Het eindeloze witte landschap met de Zweedse rode huisjes raakt je direct.

Kilometers ijs

Ook voor schaatsers is Zweden een walhalla, weet VisitSweden. Bind je ijzers onder op een van de vele Zweedse meren en geniet van de eindeloze kilometers ijs. Hier vind je namelijk 100% natuurijs. Ooit geweten dat Zweden een top schaatsbestemming is? Het landschap van de regio Dalarna in Midden-Zweden verandert ’s winters in een sprookje met besneeuwde heuvels, uitgestrekte bossen en bevroren meren.

 

ZIE OOK: Winter in Midden-Zweden: veel méér dan skiën

 

VisitSweden verloot op zijn Facebookpagina een wintersportreis naar Dalarna in Midden-Zweden verzorgd door Pharos Reizen van ANWB op basis van eigen auto (inclusief overtocht met ferry) voor vier personen.

 

 

Comments are closed.