Special: Wintersport

De eerste sneeuw is gevallen en de temperaturen in ons land zijn tot onder het minpunt gedaald. Bij de echte liefhebber begint het vast al te kriebelen, want dit zijn de eerste tekenen dat het wintersportseizoen weer gaat beginnen! Wij kozen de beste wintersportgebieden in Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland voor je uit, dus lees snel verder en kies jouw wintersportvakantie!
wintersport-saint-jean-darves-sportiek

Frankrijk

Jongeren kennen Frankrijk vooral van Val Thorens. Dit skigebied lijkt te zijn overgenomen door Nederlanders. In het gebied vind je Nederlandse kroegen, Nederlandse après-ski avonden en zelfs Nederlandse producten in de supermarkten. Tijdens de beroemde Dutchweek komen wintersporters Koninginnedag vieren in Val Thorens, beroemde artiesten verzorgen dan spectaculaire optredens.

Een ander skigebied in Frankrijk is Chamonix-Mont Blanc. Dit skigebied is authentiek gebleven en trekt vooral locals. De dorpen Chamonix, Argentière en Les Houches hebben ieder hun eigen identiteit. Niet alleen wintersport is een populaire activiteit in dit gebied, je kunt ook wandelen, bergbeklimmen en deltavliegen in dit avontuurlijke gebied.

Andere populaire skigebieden in Frankrijk zijn Les Deux Alpes, Les Sybelles en de Franse Ardennen.

Oostenrijk

Oostenrijk staat bekend als sfeervol en authentiek. Hier kom je voor het echte après-skiën, Kaiserschmarrn en uitdagende pistes.

Gastein is een van de grootste skigebieden in Oostenrijk. Het gebied is onderverdeeld in vier skigebieden, Sport Gastein, Bad Gastein, Dorf Gastein en Angertal. Bad Gastein is het luxepaardje onder de gebieden, het staat bekend als exclusief wintersportgebied waar je naast skiën en snowboarden ook kunt genieten van thermale baden.

In Salzburg ligt het populaire Zell am See. Dit gebied is naast wintersport ook uitstekend geschikt voor Nordic Walken. Verschillende excursies nemen je mee op bijzondere wandelingen. Zell am See staat ook bekend om de gezellige après-ski, zo is Dorfschenke een plek waar locals te vinden zijn en kun je in discotheek De Diele feesten tot diep in de nacht.

Zell am See lijkt net  winterwonderland met haar winterse sferen

Zell am See lijkt net winterwonderland met haar winterse sferen


Ischgl en Kirchberg zijn de twee andere populaire skigebieden in Oostenrijk.

Duitsland

Duitsland is hét wintersportland voor wie niet ver van huis wil. Met de auto of het openbaar vervoer sta je in een mum van tijd op de witbesneeuwde pistes. Let er op dat winterbanden in Duitsland verplicht zijn, dus zorg dat je goed voorbereid op reis gaat.

Winterberg ligt op een steenworp afstand van Nederland. Vanuit Utrecht ben je in ruim drie uur rijden al op deze wintersportbestemming. In Winterberg kunnen zowel beginnende als gevorderde skiërs zich uitstekend vermaken. Wie cultuur wil snuiven, kan in Winterberg naar het Wintersportmuseum waar je alles te weten kan komen over de geschiedenis van skiën, snowboarden en andere wintersporten. Bovendien is Winterberg langlauf bestemming bij uitstek! Kilometers piste vind je hier om heerlijk te langlaufen
winterberg-langlaufen-bron-ferienwelt-winterberg

Het jaarlijkse schansspringen op Nieuwjaarsdag in de Beierse Alpen trekt altijd veel bezoekers. In de wintersportplaatsen Oberstdorf en Garmisch-Partenkirchen is ruim 59 kilometer aan pistes te verkennen. Bijzonder aan de Beierse Alpen zijn de maar liefst 90 kilometer aan langlaufloipes.

Andere populaire skigebieden in Duitsland zijn het Zwarte Woud en Chiemgau.

Vervoer

Verschillende betrouwbare reisorganisaties bieden reizen aan naar wintersportgebieden. Met NS Hispeed kun je ook naar sommige wintersportbestemmingen reizen zoals met de ski-thalys. Let er op dat wanneer je met de auto reist, je in sommige landen verplicht winterbanden moet hebben of bijvoorbeeld een milieusticker.

Comments are closed.