Grootste kerstboom ter wereld staat in Umbrië, Italië

De grootste kerstboom ter wereld staat in de regio Umbrië, Italië. De megaboom is een waar lichtkunstwerk, gedrapeerd op de hellingen van de Ingino berg (Monte Ingino) in het Middeleeuwse stadje Gubbio.
umbrie-italie-kerstboom

Sinds 1991 staat de indrukwekkende kerstversiering in het Guinness Book of World Records vermeld als ‘s werelds grootste kerstboom. Op 7 december a.s. komt niemand minder dan paus Franciscus de kerstverlichting ceremonieel ontsteken. Het groene hart van Italië is een sfeervolle winterbestemming. Bezoekers genieten in Umbrië van een overheerlijke keuken, een enorme levende kerststal in het decor van de grootste waterval van Europa en de wintereditie van het Umbria Jazz festival.

Umbria Jazz Winter Edition

In Orvieto vindt eind deze maand weer de wintereditie plaats van het wereldberoemde Umbria Jazz festival. Van 27 december tot en met 1 januari vinden er in de sfeervolle stad vele optredens plaats van vermaarde jazzmusici uit binnen- en buitenland. Onder andere Davell Crawford, Patrick Williams & The Blues Express, Danilo Rea, Ainé en Fabrizio Bossi geven acte de presence.

ZIE OOK: Ontdek meer kerstmarkten in Europa

In Orvieto vindt eind deze maand weer de wintereditie plaats van het wereldberoemde Umbria Jazz festival. Van 27 december tot en met 1 januari vinden er in de sfeervolle stad vele optredens plaats van vermaarde jazzmusici uit binnen- en buitenland. Onder andere Davell Crawford, Patrick Williams & The Blues Express, Danilo Rea, Ainé en Fabrizio Bossi geven acte de presence.

Levende kerststal in het decor van Marmore waterval

In Terni is, tegen het adembenemende decor van de Marmore waterval, voor het derde jaar op rij een enorme levende kerststal te bewonderen. Tientallen figuranten doen de sfeer van het oude Jeruzalem herleven tegen de uiterst sfeervolle achtergrond van de grootste waterval van Europa, die voor de gelegenheid ‘s avonds verlicht wordt.

Sprookjesachtig decor in winters Umbrië

‘s Winters is Umbrië nog meer dan ‘s zomers in haar element. Er zijn nauwelijks toeristen, het is er heerlijk rustig en in de keukens wordt volop gekookt met de nieuwe olijfolie, truffels en paddenstoelen. Dat alles onder het genot van een goed glas Orvieto Classico, Torgiano Rosso of één van de vele andere DOC- en DOCG-wijnen. Zowel in de hoofdstad Perugia als in de vele sfeervolle burchtdorpjes worden kerstmarkten georganiseerd. Wie zich helemaal wil onderdompelen in winterse sferen tegen het mooist denkbare decor kan terecht in Norcia. Dit stadje, vermaard vanwege haar truffels, vleeswaren en linzen, is sprookjesachtig gelegen op de hoogvlakte van de Piano Grande in de Monti Sibillini. Sfeervoller kun je de koude winterdagen niet doorbrengen!
norcia-umbria

Comments are closed.