Nederlander met kerst het liefst naar Londen

Nederlanders zijn de afgelopen periode veelvuldig op zoek gegaan naar een hotelovernachting in Londen gedurende de kerstdagen. Dat blijkt uit zoekgegevens van ’s werelds meest bezochte hotelboekingssite Hotels.com. Naast Londen, willen Nederlanders dit jaar ook graag kerst vieren in Parijs of Berlijn.
londen-kerst

Bijzondere plaats

Londen is een bijzondere plaats tijdens de kerstdagen, waar men heerlijk kan shoppen en kan genieten van kerst. Jaarlijks zijn van begin november tot begin januari de winkels en straten versierd met grote kerstbomen, prachtige kerststallen en duizenden lichtjes. Nederlanders willen deze sferen graag ook weer proeven, zo blijkt uit onderzoek van Hotels.com. Uit de zoekresultaten blijkt, dat de afgelopen periode het vaakst gezocht is op hotelovernachtingen in Londen, tussen 20 en 25 december.
 
ZIE OOK: Beroemde Londenaren vertellen wat hun stad zo fantastisch maakt
 
Nederlandse stedentrippers blijken tijdens de kerstdagen het liefst in Europa te blijven. Na Londen zochten zij ook veelvuldig naar hotels in Parijs en Berlijn, waar kerstbomen de Brandenburger Toren versieren. New York is de populairste niet-Europese bestemming. Kerst vieren op Rockefeller Center Plaza, de plek waar de bekendste en grootste kerstboom van New York staat, is voor velen een droom.
 

 
In eigen land hebben Nederlanders het meest gezocht naar hotelovernachtingen in Amsterdam. De hoofdstad staat nummer vijf op de lijst en wordt gevolgd door Maastricht, wat bekend staat om zijn magische kerstmarkt op het Vrijthof.

Top 10 meest gezochte hotelbestemmingen

  • Londen
  • Parijs
  • Berlijn
  • New York
  • Amsterdam
  • Dubai
  • Maastricht
  • Düsseldorf
  • Keulen
  • Antwerpen

Tip: Met NS International reis je voordelig met de trein naar hartje London. Met de boot met DFDS Seaways maak je er helemaal een mooie tocht van

Comments are closed.