Beroemde Londenaren vertellen wat hun stad zo fantastisch maakt

Prominente Londenaren, waaronder de burgemeester van Londen Boris Johnson, actrice Joanna Lumley, model en actrice Twiggy, topkok met Michelinsterren Gordon Ramsay en twee van ‘s werelds meest beroemde balletdansers vertellen wat hun stad de allerbeste plek ter wereld maakt om te bezoeken. Deze videocampagne wordt gelanceerd op de dag dat de laatste cijfers van het International Passenger Survey (IPS) bekendgemaakt worden.

beroemde-londenaren-vertellen-over-londen

Joanna Lumley

Actrice en mensenrechtenactiviste Joanna Lumley werd verliefd op Londen in de jaren ’60 toen de stad een magneet was voor jonge mensen. De afgelopen 20 jaar woont ze in Stockwell in Zuid-Londen, waar ze dol is op het geluid van de klokken van de Big Ben.

Joanna zegt:

Ik woon nu zeker al 45 jaar in Londen en nog steeds zie ik iedere dag een nieuwe straat, steegje of tuin die ik niet eerder gezien heb. Holland Park is één van de best bewaarde geheimen van Londen. Het heeft parterres, kronkelende paden, standbeelden, een klein operahuis, een prachtig restaurant en een oranjerie. Het heeft eendenvijvers en pauwen. Er zijn tulpen in de Lente en camelia’s komen uit voordat de sneeuw verdwijnt. Het is een fantastische plek.

 

 

Gordon Ramsay

Chef, TV-personality en restauranthouder, Gordon Ramsay, houdt van de Londense parken die een fantastische plek zijn om tijd met zijn familie door te brengen. Bovendien is Londen geweldig om zijn vier kinderen, hij moedigt hen aan de stad te ontdekken en onafhankelijk te zijn. Hij zegt de sfeer, de hippe plekken en fantastische restaurants zijn in geen andere wereldstad te vinden.

Gordon voegt toe:

Altijd als ik terugkom van een lange reis is het eerste wat ik doe een verukkelijke curry eten op Brick Lane, deze zijn fenomenaal. Ik ben in India geweest, maar nergens tref je betere currie’s dan in Brick Lane – niets verslaat de Londense curry. Zal ik je een geheim verklappen? De beste plek voor een uitgebreid Engels ontbijt is het 24-uurs café op Fulham Road genaamd Vingt-Quatre – werkelijk onverslaanbaar. Je kunt nergens ter wereld beter eten dan in Londen.

gordon-ramsay-londen

Twiggy

Twiggy: “Ik ben gewoon gek op steden, en Londen is de allerbeste. Misschien komt dat wel doordat ik hier geboren en getogen ben, en zoals ik steeds weer zeg: ‘het zit in je genen!’ Wij hebben de beste theaters ter wereld, en dus mag je het theater beslist niet missen als je hier bent. Niet alleen de artiesten zijn subliem, maar ook de gebouwen zelf zijn iconisch, schitterend en ongelooflijk. En niet te vergeten het winkelen! Welke vrouw houdt niet van winkelen, en Londen is daarvoor echt top. We zijn altijd al dé modestad geweest, en hier vind je alles, of je nu veel of weinig te besteden hebt, en het wemelt hier van de fantastische winkelstraten.”

Thiago Soares & Marianela Nuñez

De wereldberoemde balletdansers van The Royal Ballet Thiago Soares en Marianela Nuñez werden tijdens hun optreden in Londen verliefd, en de Braziliaanse Thiago vroeg haar aan het eind van een uitvoering op het toneel ten huwelijk. De twee vinden het heerlijk om de grandioze Londense musea te verkennen, die bovendien gratis toegankelijk zijn. Ze wonen in de wijk Highbury in het stadsdeel Islington, waar ze genieten van de variatie aan winkels en restaurants. De Argentijnse Marianela: “Ik voel me de gelukkigste vrouw ter wereld om in Londen te kunnen wonen, want ik vind het de beste stad ter wereld. Als ik weg ben, al is het maar een paar weken, mis ik Londen gewoon heel erg.”

The London Story

Gordon Innes, CEO van London & Partners, de officiële marketingorganisatie van Londen: “We zijn er klaar voor een recordaantal buitenlandse bezoekers te verwelkomen, die allemaal zullen ervaren wat de beste stad ter wereld te bieden heeft.

De videocampagne The London Story geeft een fascinerend en persoonlijk inzicht in wat de hoofdstad voor Londenaren betekent en geeft mensen over de hele wereld een levendig beeld wat een geweldige plek Londen is om te bezoeken.

VisitLondon.com vertelt ook de verhalen van een aantal andere gepassioneerde Londenaren, waaronder: Rebecca Holmes, grimeuse bij Madame Tussauds in Londen; Barney Chandler, beefeater (bewaker/gids bij de Tower of London); Chris Gibbons, rondleidingsgids in het Wembley Stadium, Mark Wasilewski, manager van Royal London Parks; en Richard Clayforth, seniormanager bij parfumerie Penhaligon’s.

Kijk en luister naar hun verhalen op London Story.

Comments are closed.