Top 5 culinaire routes door Oregon

In Oregon zijn ze van mening dat eten beter smaakt als je het eet op de plek waar het vandaan komt. Als je alle lokale culinaire hoogstandjes van Oregon wilt ervaren moet je door de hele staat reizen: van de kust voor sustainable-gevangen krab en tonijn; naar de Willamette Valley voor truffels en pinot noir; naar Hood River Valley voor de Fruit Loop; en naar de woestijn of de stad Portland om lokaal gebrouwen bier te proeven.


1. Fruit Loop langs Mount Hood

Met de auto of de fiets volg je de Fruit Loop route door het vruchtbare landschap van Hood River. De Fruit Loop kent 36 adresjes waar je kunt stoppen voor een culinaire ervaring. Eind april/mei fiets je langs appel- en perenbomen die dan volop in bloei staan of ga langs een lavendelboerderij. Heerlijke verse jam koop je bij de lokale country store. Of breng een bezoek aan een kastanjeboerderij langs de route en proef gepofte kastanjes met lokale wijn.

 

ZIE OOK: Flaneren langs de boulevards aan de kust van Portland

 

Deze vijf favoriete culinaire routes zijn samengesteld om je kennis te laten maken met smaakvol Oregon. Welke trip je ook kiest, op elke hoek is wel iets lekkers te vinden.

 

 

2. De heerlijkste wijnen in Willamette Valley

Start je zaterdag met de Lane County Farmers Market in Eugene. Stop bij het wijnhuis King Estate voor een proeverij van de lokale pinot gris en pinot noir met een lunch. Vergeet niet de prachtige omgeving te fotograferen. Vervolgens kun je naar de Red Hill Market en ontdek je verse lokale producten. Sluit de dag af met een verblijf bij Black Wallnut Inn & Vineyard alwaar je smaakpapillen goed verwend zullen worden.

3. Bier proeven in de woestijn

Bij de Gallery Restaurant & Bar in Sisters ga je 100 jaar terug in de tijd naar het echte wilde westen. Geniet hier van een goede maaltijd in deze unieke sfeer. Stop daarna bij de Three Creeks Brewing Company voor een apart biertje zoals Chocolate Porter of Stonefly Rye. In Oregon zijn er vele plekken om ambachtelijk bier te proeven, bij Crux Fermentation Project kan dit zelfs met prachtig uitzicht op de Cascade Mountains. The Broken Top Bottle Shop & Ale Cafe noemt zichzelf in plaats van een pub een ‘brew hub’. Hier vind je een uitstekende selectie van Oregon bieren en goed lokaal eten, zoals een burrito Rojo met gerookte zalm uit de Columbia River en cheddar kaas van Cada Dia Cheese in Prineville.

4. Van de kust naar zuidwest Oregon

Op de route van de kust naar Crater Lake vind je meerdere eetgelegenheden. Begin bij Port Orford bij Redfish voor ontbijt ‘with a view’. Vervolg de route langs de kust en geniet van het uitzicht over de ruige kustlijn. Ten oosten van Roseburg vind je de Steamboat Inn voor een meergangen family-style diner. Een tip: proef de steelhead forel. Crater Lake is een must-stop, geniet van een Ashland Amber IPA biertje terwijl je op de veranda van de Crater Lake Lodge de omgeving in je opneemt.


5. Maak een fietstocht langs bierbrouwerijen in Portland

Met meer dan 60 bierbrouwerijen in Portland heb je heel wat af te fietsen. De fiets- en biercultuur komen steeds meer samen in deze stad want na een lange fietstocht is een biertje erg verfrissend. Geen parkeerproblemen en een unieke ervaring om op deze manier de stad te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar Portland’s pioneer in bierbrouwen, de Hair of the Dog Beer Brewing Company. Hier kun je verschillende ambachtelijke biertjes proeven als je vraagt ‘to walk the dog’. Bij de Green Dragon ontdek je botanische gebrouwen biertjes, in plaats van hop worden kruiden en bloemen gebruikt.

Comments are closed.