Winterse evenementen in Noord-Frankrijk

Heb je zin om naar Noord-Frankrijk te gaan en winterse evenementen te ervaren? Wij hebben een selectie gemaakt van evemeneten die binnen nu en de komende 2 weken plaatshebben in Noord-Frankrijk. Lekker dichtbij en net over de grens.
noord-frankrijk-winter-evenementen

Agenda

Deze interessante evenementen kun je deze winter verwachten in de Nord-Pas de Calais regio in Noord-Frankrijk.

Museumweekend Frans-Vlaanderen

7 Musea van Bailleul tot Wormhout zijn hele weekend gratis open, maar liefst 5 exposities rond de Groote Oorlog. 29 en 30 november 2014.

Kunstnacht en kunstbraderie Roubaix

150 internationale kunstenaars leven zich 24 uur lang uit met recuperatie-materiaal en rond dit evenement staat het in Roubaix bol van de kunst. 6 – 7 december 2014.
 

 

Kerstmarkt Lille

De kerstmarkt in Rijsel is weer begonnen met het 50 meter hoge reuzenrad op de Grand’Place en 80 kerstkraamles op de Place Rihour. In december speciale koopzondagen. Tot 30 december 2015. Reis met Thalys al vanaf €19 enkele reis naar Lille.
thalys-trein-amsterdam-lille

Expo verborgen passies, Tropistal in Lille

In de streek rond Kortrijk zijn heel wat kunstverzamelaars actief. Hun collecties bieden een geweldig overzicht van de kunst vanaf de jaren 1970 tot vandaag ‘Verborgen passies’, gunt een blik in die unieke collectie. Tot 4 januari 2015.

Tentoonstellingen winter 2014

De Groote Oorlog, Schatten uit Egypte, 150 jaar Camille Claudel. Het is maar een kleine greep uit de grootse tentoonstellingen dit najaar in de Noord-Franse musea. En opnieuw korting op de entree 2 personen voor de prijs van 1.

Comments are closed.