Caribbean Travel Writers Award dit jaar in 4 categorieën

Jaarlijks reikt de Caribbean Tourism Organization Chapter Holland (CTO) de Caribbean Travel Writers Award uit aan de journalist, die het afgelopen jaar het beste artikel over de Caribbean heeft gepubliceerd.

Voor deze 8e editie is er voor gekozen om, gezien het hoge aantal inzendingen, de award in vier categorieën uit te reiken. Tijdens de Caribbean Media Workshop vanavond dinsdag 28 oktober 2014 in ‘Papa’s Beach House’ te Hoofddorp, worden de winnaars bekend gemaakt.

Elk specialisme haar eigen award

De Caribbean Travel Writers Award is een prestigieuze Caribische onderscheiding voor Nederlandse journalisten die over de Caribbean schrijven en daarmee een positieve bijdrage leveren aan het toerisme in deze regio. Voorheen werd er één algemene award uitgereikt waarin alle soorten media mee konden dingen. Dit jaar worden de verschillende media in vier categorieën ingedeeld en per categorie wordt er een award uitgereikt. Op deze manier worden meerdere soorten media beloond voor de aandacht die ze aan de Caribbean hebben gegeven.
 

 
De vier categorieën zijn: dagbladen, magazines, RTV en online. CTO heeft in alle categorieën een groot aantal inzendingen ontvangen. Een onafhankelijke jury beoordeelt alle inzendingen, die een publicatiedatum of uitzenddatum tussen oktober 2013 en september 2014 hebben. De jury bestaat uit Madeleine van de Wouw, oprichtster van Puuropreis.nl en Reisprofs.nl, Martine de Knoop, commercial director van TravMedia Company en Mincke Pijpers namens CTO Chapter Holland. De jury beoordeelt op kwaliteit, informatief karakter, Caribisch gevoel en originaliteit.

 
ZIE OOK: Ontdek de reistips van Fred van Eijk
 

Caribbean Media Workshop & Travel Writers Award

Tijdens de Caribbean Media Workshop worden journalisten door middel van presentaties en individuele gesprekken met aanwezige Caribische partners geïnformeerd over trends en noviteiten in de Caribbean. Naast de Caribbean Tourism Organization, die meer dan 30 bestemmingen vertegenwoordigt, zijn ook airberlin, Bonaire Toeristenbureau, Visit Barbados, Curaçao Tourist Board, Jamaica Tourist Board, Saba & St. Eustatius en de vertegenwoordiging van Belize Hotel Association, Westin Dawn Beach Resort & Spa St. Maarten, Bucuti & Tara Beach Resorts en Hyatt Regency Aruba Resort aanwezig. De workshop en aansluitend de uitreiking van de Caribbean Travel Writers Awards duurt van 15:00 tot 19:00 uur.

Comments are closed.