Skyscanner onthult reisbestemmingen van de toekomst

Skyscanner voorspelt dat in het komende decennium de ruimte en de oceaanbodem tot onze mogelijke vakantiebestemmingen gaan behoren. Dit blijkt uit het derde en laatste deel van het onderzoeksrapport ¨De Toekomst van het Reizen” van Skyscanner. Skyscanner maakt deze resultaten bekend in de aanloop naar de internationale World Space Week, die van 4 tot en met 10 oktober 2014 in tachtig landen wordt gehouden en jaarlijks in het teken staat van de viering van de ruimtevaart.
skyscanner

Het onderzoek belicht verder enkele reisbestemmingen op aarde en voorspelt hoe de social media-profielen van reizigers hoteliers in staat stellen een echt persoonlijke en intuïtieve reiservaring te bieden, gebaseerd op de individuele wensen en behoeften van een reiziger.

Omhoog & omlaag: ruimtereizen en onderwaterhotels

In 2024 zijn reizigers in staat om een trip te maken binnen lage banen om de aarde. Zo ervaren ze de indrukwekkende bolling van de aarde vanuit een ultrahoog perspectief. Na 2024 is ruimtereizen niet enkel meer een kwestie van de lucht in en terug. In plaats daarvan zijn reizigers tegen die tijd in staat lang genoeg in de ruimte te blijven om echt te genieten van hun verblijf in een onbekende omgeving. Diegenen die nu al zin hebben in een ruimtereis, kunnen zich vast verheugen op de bouw van zogenaamde sky-resorts met spa’s zonder zwaartekracht, ruimtevoertuigen en ruimteobservatoria voor het ervaren van ware gewichtloosheid.

Reizen naar de ruimte is baanbrekend voor de mensheid in haar algemeen. Echter, nog veel spannender is wat ruimtetechnologie kan betekenen voor de commerciële luchtvaart. Een reiziger kan wellicht ooit in twee en een half uur van Londen naar Sydney vliegen. Dit maakt reizen eenvoudiger en sneller dan ooit en neemt tijdsgrenzen weg

zegt Linda Hoebe, Country Marketing Manager Nederland bij Skyscanner, over het rapport.

Betaalbaar

In de komende tien jaar wordt ruimtetoerisme vooral betaalbaarder voor de welgestelden. Echter, reizen naar de bodem van de zee is in de toekomst een veel bereikbaarder en modieuzer optie.
 
ZIE OOK: Waarom Skyscanner samenwerkt met Paperflies
 

Onderwaterhotelkamers bestaan al als nichebestemming, zoals The Neptune- en Poseidon-suites in het Atlantis Hotel in Dubai. Naarmate bouwgrond duurder wordt, zien vernieuwers kansen voor het bouwen van volledige resorts onder water. Deze zijn inclusief spa’s, tuinen en zwembaden: alle met aquariumachtige ramen via welke de gasten naar buiten kunnen zwemmen in hun duikuitrusting.

De hotelkamers van 2024 en hyperpersonalisatie

De technologische vooruitgang van de komende tien jaar betekent ook dat hotels hun gasten een ongelooflijk hoog niveau van hyperpersonalisatie kunnen bieden. Dit via mobiele apparaten die hotels in staat stellen een overnachting volledig op maat te bieden. Reizigers boeken kamers en zorgen er daarbij voor dat alles – van de kamertemperatuur tot en met de kracht van de douchestraal – specifiek op hen is afgesteld. Hotelkamermuren zijn volledig interactief en in staat tot het afspelen van films, het tonen van foto’s en het weergeven van Skype-gesprekken met familie en vrienden. Ook zijn er via bevriezing nieuwe muren te maken om zo privéwerkruimtes te creëren binnen de kamer.
 

 
De hotelkamers van de toekomst maken optimaal gebruik van de nieuwste technologie om gasten een optimaal comfort te bieden. Kussens met ingebouwde elektronica bieden massages die je in slaap sussen, en maken je wakker als het moet. Kamers houden rekening met de jetlag van gasten via speciale lichtboxen en douchewater verrijkt met vitamine D. De vooruitgang in 3D-printen betekent dat gasten zich niet langer druk maken over badkamerspullen die ontbreken, omdat ze deze in het jaar 2024 simpelweg zelf uitprinten. Zo ook tandpasta en zeep.

Nieuwe bestemmingen die voor het eerst zijn te ontdekken

Een van de belangrijkste motivaties bij het kiezen van een reisbestemming in 2024 is in hoeverre je erover kunt opscheppen. Hoewel Chinese toeristen vaak een bezoek brengen aan klassieke bestemmingen als Parijs en New York, zijn het juist de unieke reiservaringen waarmee reizigers hun vrienden en familie jaloers maken. ‘Verboden gebieden’, zoals Afghanistan en Iran, zijn juist aantrekkelijk als nieuwe bestemming voor toeristen. Afgelegen bestemmingen, zoals Bhutan, nemen nu al toe in populariteit – het aantal Skyscanner-zoekopdrachten stijgt met gemiddeld veertig procent per jaar. In 2024 is dit soort gebieden een veel gangbaarder keus voor een vakantie.

Het Skyscanner-rapport is het resultaat van diepgravend onderzoek en interviews met 56 trendexperts en futurologen in de technologie- en reissectoren. Het volledige rapport is te lezen en te downloaden op www.skyscanner2024.com en bevat ook de delen een en twee, die eerder dit jaar zijn gelanceerd. Die gaan in op hoe opkomende technologieën de manier veranderen, waarop we vakanties boeken, en over de impact op luchthavens en de vliegervaring. Bijdragen aan de conversatie kan via de hashtag #toekomstvanreizen.

Comments are closed.