Cote-lijnen officieel nieuwe sport in Hollandse zeewateren

In mei van dit jaar introduceerde reistrendwatcher frankrijk.nl in Zandvoort onder grote belangstelling de nieuwste Franse watersporttrend Longe Cote, vrij vertaald als Cote-lijnen. De outdoor organisatie BeachEvents dook in deze nieuwe sport- en fitnessactiviteit, ging naar Frankrijk voor een opleiding en biedt vanaf vandaag Côte-lijnen aan vanaf diverse badplaatsen aan de Nederlandse kust.

cote-lijnen-nederland

Mix van aquarobics en rennen door het zeewater

Côte-lijnen laat zich het beste omschrijven als een mix van aquarobics en rennen door het zeewater langs de kustlijn, al of niet met peddel. Thomas Wallyn, roeitrainer, bedacht deze sportactiviteit nadat hij te kampen kreeg met een aantal geblesseerde roeiers in zijn team. Doordat het water elke beweging vertraagt en het drijvend vermogen voor minimale druk op de benen zorgt, worden de spieren wel geactiveerd maar niet overmatig belast.
 
ZIE OOK: Bekijk de introductie van Cote-lijnen
 
De methode werd langs de Franse kust al snel opgepikt door andere sporters en recreanten. Het is vooral populair bij vrouwen omdat het een perfecte activiteit is om strakkere benen, dijen en heupen te vormen. Bovendien is Côte-lijnen het gehele jaar door te beoefenen, dankzij het dragen van een wetsuit en (hand)schoenen.
 

 

Hoek van Holland, Scheveningen, Noordwijk, Zandvoort en Bergen aan Zee.

De instructeurs van Beach Events zijn deze zomer in Frankrijk opgeleid tot officiële Longe Côte instructeurs. Beach Events start met Cote-lijnen langs divers badplaatsen aan de Noordzeekust, te weten Hoek van Holland, Scheveningen, Noordwijk aan Zee, Zandvoort en Bergen aan Zee. Een sessie duurt ca. 90 minuten en kost € 17,50 per sessie, inclusief materiaal en instructeur. Minimaal 5 personen en het gehele jaar mogelijk. Meer informatie op Beachevents.nl.

Comments are closed.