Egypte: een outdoor paradijs

Kolossale piramides, tot in detail gedecoreerde tombes en adembenemende oude tempels. Dit zijn de vaste onderdelen van een reis door Egypte. Maar wat moet de consument die op zoek is naar wat meer spanning en uitdaging? Voor hen is het tijd de sportieve kleding uit de kast te trekken en zich klaar te maken voor een outdoor vakantie waarbij de adrenaline door het lijf zal schieten. In Egypte!

Sandboarden in Egypte de nieuwste rage

In een warme streek als Egypte denkt men natuurlijk niet snel aan wintersport, maar sandboarding is het antwoord op de toegenomen populariteit van het snowboarden in Europa volgens het verkeersbureau van Egypte. Sandboarding kan wel de nieuwste rage worden genoemd op het gebied van extreme sporten. Bij deze sport is het de bedoeling zo snel mogelijk van een enorme zandduin in de woestijn af te glijden, terwijl het evenwicht bewaard moet worden op het smalle board.

Het is overigens geen nieuwe sport en zelfs ooit ontstaan in Egypte. Al in de oudheid gleden de Egyptenaren met houten planken van de woestijnduinen af. Tegenwoordig zijn de houten planken vervangen door speciale sandboards, die veel weg hebben van snowboards. Met de boards kunnen snelheden gehaald worden van wel 80 kilometer per uur. Vooral de regio Siwa in Egypte leent zich uitstekend voor sandboarding. Hier liggen sommige van de beste, grootste en langste zandduinen.

Comments are closed.