Den Haag meest populaire Nederlandse stad om ertussenuit te gaan

Nu de zomervakantie voor bijna iedereen voorbij is, zijn veel Nederlanders inmiddels weer thuis. Wie het vakantiegevoel nog even wil vasthouden, kan dat doen met een ‘staycation’ via Weekendjeweg.nl. De specialist van korte tripjes dicht bij huis ziet dat liefhebbers van een Nederlandse stedentrip er vooral op uit gaan naar een stad in de buurt van de kust of in het zuiden van het land.

Fietsers op de boulevard van Scheveningen

Fietsers op de boulevard van Scheveningen


Van de ruim 800 bestemmingen die Weekendjeweg.nl aanbiedt, is Den Haag met haar combinatie van stad en strand de meest geboekte stedentrip (10%).

Top 5 meest populaire Nederlandse steden*

  • Den Haag 10%
  • Maastricht 6%
  • Noordwijk 4%
  • Rotterdam 3%
  • Valkenburg 2%

 
ZIE OOK: Ontdek de bezienswaardigheden van Den Haag
 

Nederlandse kust en zuiden meest in trek

Uit de boekingsresultaten van Weekendjeweg.nl blijkt dat veel Nederlanders bij een stedentrip in eigen land het liefst naar de Nederlandse kust of richting het zuiden van het land trekken. De meeste vakantiegangers bezochten Den Haag (10%), bekend vanwege de combinatie van stad én strand. Op de tweede plek staat Maastricht (6%), beroemd om de vlaaien en eeuwenoude binnenstad.
 

 
Met haar 13 kilometer lange zandstrand is badplaats Noordwijk (4%) de op twee na populairste Nederlandse bestemming. Rotterdam aan de Maas volgt met 3%, de stad die zich kenmerkt door de moderne architectuur, toonaangevende musea en de beroemde Koopgoot. Het pittoreske Limburgse stadje Valkenburg (2%) eindigt met haar grotten, ruïnes, rodelbanen en het casino op de vijfde plek.

Comments are closed.