Genieten in de Franse wijnstreken met Pierre & Vacances

Ben jij een levensgenieter en houd je van optimaal genieten van goede wijnen en heerlijk eten in een rustgevende omgeving? Pierre & Vacances biedt verschillende residenties en Villages Clubs aan in de meest rijke wijnstreken van Frankrijk.
le-clos-d-eguisheim

Een mix van luxe, cultuur en natuur

Vakantie in de mooiste wijndorpen van Frankrijk staat voor genieten en opsnuiven van cultuur. De Franse wijnregio’s de Provence, de Elzas en het gebied rondom Bordeaux staan bekend om hun uitgestrekte wijngaarden en exquise wijnen. Regionale specialiteiten zullen hier dan ook zeker niet ontbreken. Daarnaast vind je middeleeuwse kastelen die absoluut een bezoekje waard zijn.
 
ZIE OOK: Knusse restaurant tips in de Dordogne
 

Prachtige ligging nabij wijngaarden

Pierre & Vacances biedt verschillende residenties en Villages Clubs in de meest bekende Franse wijnstreken. Enkele voorbeelden hiervan zijn Village Club Pont Royal (Provence), residentie Le Clos d’Eguisheim (Elzas) en residentie Les Rives de la Seugne (nabij Bordeaux). Deze bestemmingen bevinden zich midden in de natuur en beschikken allemaal over een groot zwembad. Ze worden omringd door wijngaarden, bergweggetjes en bossen waar u van de frisse lucht kunt genieten. Bovendien bevinden de residenties zich dicht bij het centrum van een historische stad.
 

 
Kortom, voor liefhebbers van natuur en landschap en interesse in wijn, hebben deze plekken alles in huis voor een heerlijke vakantie. Nu de herfst eraan komt, en de daarmee gepaard gaande wijnoogst, is de periode van de druivenpluk in deze Franse wijnstreken een absolute aanrader voor wie er even tussenuit wil.

Residentie Le Clos d’Eguisheim

Eén van de Pierre & Vacances residenties, le Clos d’Eguisheim, bevindt zich in het historisch dorpje Eguisheim, waar de oorsprong ligt van de wijnbouw in de Elzas. De residentie is gelegen te midden van de ‘wijnroute’. Deze beroemde route, of de zogenaamde Route des Vins d’Alsace, bestaat uit prachtige paden die u door de wijngaarden leiden en de wereldberoemde wijnen met hun unieke smaak voorstellen. Het appartementencomplex is omringd door rijke wijngaarden en grote wijnkelders voor de wijnliefhebbers en biedt een overdekt zwembad en een speeltuin waardoor kinderen geen tijd hebben om zich te vervelen. De residentie ligt op slechts enkele minuten wandelen van het dorpscentrum.

Comments are closed.