De Franse Elzas meest populaire vakantiewijnstreek ter wereld

Vakantiewebsite Zoover deed onafhankelijk onderzoek naar de meest populaire vakantiewijnstreken en stelde een top 5 samen. Met stip op de eerste plaats staat de Elzas (Alsace op zijn Frans). Zo’n 6,7 procent van de bezoekers van de streek gaat er speciaal heen voor de geweldige wijnen.

de-elzas

Zoover bekeek beoordelingen van de regio’s en in hoeverre er op een positieve manier over wijn wordt gesproken. Waar de Bordeaux en de Champagne bekend staan als wijnstreken bij uitstek, blijkt dat juist in de beoordelingen van de Elzas en Bourgondië veel meer gesproken wordt over wijn.

Bezoekers van Zoover roemen de wijnen die in de Elzas gemaakt worden. Een van de commentaren: “Hier vind je de grootste en bekendste wijnkelders met grote namen van prestigieuze wijnen. Wie hier eenmaal komt, komt steeds terug.” Ook de omgeving maakt een reis naar een van de wijnparadijzen aantrekkelijk. “ In de regio Elzas zie je de wijnvelden liggen zover je kunt kijken,” aldus een deelnemer. De vakantiewijnstreek is populair door de combinatie van het landschap en de kwaliteit van de wijnen die er worden geproduceerd, zo blijkt uit het onderzoek.

 

 

Wijnparadijs

De Elzas is een echt wijnparadijs. 5 à 6 uurtjes rijden en je bereikt Colmar, het hart van deze paradijselijke streek. Dichtbij huis, maar een compleet andere wereld. Kleurrijke dorpjes, mooie wijnroutes en heerlijk eten: van een eenvoudige traditionele Elzasser winstub tot moderne hippe restaurants en volop keuze op sterrenniveau. Elzassers weten hoe ze de lokale gerechten perfect kunnen combineren met al de veelzijdige Alsacewijnen, zoals Pinot Blanc, Riesling, Pinot Gris en Gewurztraminer. Echt een ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van natuur en lekker eten en drinken.

Comments are closed.