Mr Darcy komt naar de Museumnacht

Vanaf 11 oktober is in het Gemeentemuseum Den Haag de tentoonstelling Romantische mode – Mr Darcy meets Eline Vere te zien. Prachtige kleding uit de 19de eeuw wordt gecombineerd met eigentijdse ontwerpen die zijn gebaseerd op die periode én originele kleding uit een aantal bekende films en series.

Gemeentemuseum Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag

Wet shirt scene

En er is goed nieuws… Een veelbesproken outfit van Mr Darcy uit Pride and Prejudice – de originele kleding die Colin Firth draagt tijdens de ‘wet shirt scene’- is op 6 september al te bewonderen. Wie tijdens de Museumnacht naar het Gemeentemuseum komt, heeft dus geluk. Meet Mr Darcy!
 
ZIE OOK: Kunst en cultuur tips voor een dag je Den haag
 
Het Gemeentemuseum Den Haag pakt de vijfde Museumnacht groots uit. Bezoekers krijgen de unieke kans om het internationaal gerenommeerde Nederlands Dans Theater 2 en de populaire Haagse band Splendid te zien optreden op de museumvijver. En dat tegen het prachtige decor van één van de mooiste museumgebouwen van Nederland. In het museum zelf kunnen ‘nachtgangers’ uiteraard de vaste collectie en de wisselende tentoonstellingen bewonderen of zelf op avontuur in Wonderkamers. En ze maken kennis met het werk van de genomineerde kunstenaars voor de internationale The Vincent Award. De Haagse dichters en comedians van PUUR GELUL zorgen bovendien voor steengoede verhalen, hilarische grappen en komische noten. Een lach, een traan, internationale kunst en een cocktail in de hand. Op 6 september is het Gemeentemuseum duidelijk the place to be.
 

 

Kindermuseumnacht en Wonderkamers

De allerkleinsten zijn dit jaar vanaf 16.00 uur welkom op de KinderMuseumnacht. Dit jaar vindt de officiële opening van de KinderMuseumnacht plaats in de tuinzaal van het Gemeentemuseum Den Haag. Op vertoon van een Museumnacht passe partout kunnen ouders en kinderen bij de speciale opening in het Gemeentemuseum aanwezig zijn. Na de opening spelen drie talenten van de Haagse theaterschool, RABARBER, de voorstelling ‘Plaaggraag’, kunnen kinderen zich laten schminken en komt de kunst op zaal tot leven. Kinderen, tieners en hun familie kunnen bovendien de hele nacht terecht in Wonderkamers.

Over Museumnacht Den Haag

Op zaterdag 6 september barst Museumnacht Den Haag los. Van 20.00 tot 01.30 gooien maar liefst 40 culturele instellingen hun deuren wagenwijd open voor kunstminnende nachtbrakers. De Kindermuseumnacht start al om 16.00 uur. Een kaartje kost tot en met 5 september € 12.50. Op 6 september zijn kaartjes verkrijgbaar voor € 15. Meer informatie en kaartverkoop op www.museumnachtdenhaag.nl. Museumnacht Den Haag is onderdeel van ‘48 uur van Den Haag’, het Haagse cultuurweekend. Het Gemeentemuseum Den Haag is ook aanwezig op het Haags UIT Festival op zondag 7 september.

Comments are closed.