Curaçao verwelkomt 5% meer Europese bezoekers 1e helft 2014

Curaçao blijft in trek bij Nederlandse vakantiegangers en omringende landen weten de tropische bestemming steeds vaker te vinden. Dat blijkt uit cijfers van het Curaçao Tourist Board Europe (CTBE) en het lokale ministerie van Economische Ontwikkeling.
curacao-papagayo-beachclub-strand

Het afgelopen halfjaar bezochten meer dan tweeënnegentig duizend Europese toeristen het eiland, een stijging van 5% ten opzichte van 2013. Het aantal Nederlandse overnachtingen steeg met 4% in diezelfde periode.

3.000 Extra hotel kamers

“Tegen alle markttrends in, groeit Curaçao als toeristenbestemming voor Europa nog altijd. We willen over drie jaar 250.000 Europese bezoekers ontvangen. Momenteel zijn dat er 170.000”, aldus Edward Suares, Director Curaçao Tourist Board Europe. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en strategische samenwerkingen om de veelzijdigheid van Curaçao onder de aandacht te brengen. Er komen de komende jaren zo’n 3.000 extra hotel kamers bij, de frequentie van vluchten zal verder toenemen en op korte termijn wordt er een Hard Rock Hotel op het eiland geopend.”
 
ZIE OOK: Autohuur tips voor Curacao
 
Het groeiend aantal Europese toeristen die het tropische eiland weet te vinden, komt met name door een stijging van reizigers uit België, Duitsland en Scandinavië. In totaal nam het aantal Europese overnachtingen met 6% toe. Vorige week kondigden verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM en ArkeFly, al aan op deze trend in te spelen door uitbreiding van het aantal vluchten naar het eiland.
 

 

Sup in Curacao

Sup in Curacao

Comments are closed.