Wha’SUP, Suppen in Curaçao

Suppen, oftewel Stand Up Paddle Boarding, is de nieuwe trend op het gebied van watersport activiteiten. De ‘old way of surfing’, zoals de Hawaiaanse koningen vroeger de zeeën trotseerden.

Het was één van de activiteiten die we met zijn allen gingen doen tijdens de bloggersreis op Curaçao. Volgens onze guide Steffi is “suppen” een: “low-intensity work-out en goed voor je uithoudingsvermogen en hart”. Je gebruikt je rug, zij-en buikspieren en daarmee is het een allround workout. Naast het feit dat je vele spiergroepen gebruikt train je ook je balans-en coördinatie.

De SUP boards

Suppen kan je overal doen, op zee, meren en nu ik me erin verdiep zie ik dat het zelfs op de Amsterdamse grachten kan in de zomer. Wij gaan een sup tour maken op het Spaanse water in de Caracasbaai. Op een motorboot, waarvan de kapitein verteld dat het een oude drugsboot is die werd gekocht na een veiling, varen we richting de mangrovebossen.

Het wordt voor ons allemaal de eerste keer dat we gaan “suppen” en vragen ons af hoe we het er vanaf zullen brengen. Om de beurt kruipen we vanuit de boot op de planken en we zijn verbaasd als we binnen de kortste keren allemaal rechtop met de peddel in onze hand staan. Steffi geeft aan waar we naar toe kunnen peddelen. Het voelt wat onwennig en aan het begin voelde ik mijn kuiten trekken omdat ik zo verkrampt stond. Hoe langer ik op het board sta hoe beter ik mijn balans weet te houden en hoe relaxter ik ga staan. Dan kan ik ook eigenlijk pas genieten van deze sport en van het uitzicht waar we peddelen.

#5girlscuracao op de SUP boards

Als de andere meiden me roepen voor de groepsfoto wil ik even achteruit naar ze toe peddelen. Dat is lastiger dan gedacht en met een plons achterover beland ik in het water. De meiden liggen in een deuk als ik weer verfrist op mijn bord klauter. Uiteindelijk lukt het dan toch om allemaal bij elkaar te gaan staan voor de foto.

Al peddelend bewegen we langzaam langs de mangrovebossen en verteld Steffi over de natuur en het onderwaterleven. We hebben in het programma helaas geen tijd om door de ‘tunnel of love’ te suppen. Steffi roept ons weer bijeen en geeft aan dat we naar een onbewoond eilandje aan de overkant gaan peddelen omdat daar een lunch op ons wacht.

De wind steekt zijn kop op en het is best pittig om mijzelf al peddelend de goede kant op te sturen. Maar ik vind het wel een leuke sportieve activiteit. Al peddelend kan ik kletsen met de meiden en hebben we een mooi uitzicht over het water en de mangroves. Eerder heb ik wel is langs mangroves geroeid vanuit een kayak of kano maar vanaf mijn “supboard” heb ik een veel beter uitzicht.

Aanmeren voor de lunch

Mijn tempo ligt op een gegeven moment toch wat hoger dan de rest en ik peddel alvast door. Ik knoop mijn board vast aan een stevige tak van de mangrove en kruip de rots op waar Charla, één van onze gidsen, al klaar staat met een heerlijke lunch.

SUP Curacao

Honger hebben we wel gekregen van deze activiteit en we eten genoeg om het laatste stuk terug te peddelen naar de Caracasbaai van waaruit we vanochtend zijn vertrokken met de boot.

Meer informatie:

Naast het Suppen kan je bij SUP Curaçao ook SUP fitness- of yoga lessen volgen. SUP Curaçao is elke dag geopend van 10 uur tot 6 uur. De locatie is gelegen op Caracasbaai eiland. Je kan ze bereiken via +5999 738 08 83 of via www.supcuracao.com

Ga je liever windsurfen? Dat kan ook, bezoek de website:
www.windsurfingcuracao.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *