Delta start nieuwe lijndienst van Amsterdam naar Salt Lake City

Woensdag maakte Delta Air Lines (NYSE: DAL) bekend dat er vanaf mei 2015 een nieuwe lijndienst wordt gestart met rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar het Amerikaanse Salt Lake City. De komst van deze nieuwe zomerlijndienst vormt Delta’s negende bestemming vanaf Amsterdam. De vluchten worden in samenwerking met de joint venture-partners van Delta; Air France, KLM en Alitalia uitgevoerd.
delta-boeing-767-400er

Uitbreiden capaciteit

De nieuwe lijndienst past in de geplande Delta-strategie om de capaciteit van de Salt Lake City hub in de komende vijf jaar met acht procent uit te breiden. De luchtvaartmaatschappij, die ook al sinds juni 2008 dagelijks een rechtstreekse vlucht vanaf de luchthaven Parijs Charles de Gaulle verzorgt, is momenteel de enige aanbieder met rechtstreekse trans-Atlantische vluchten van en naar Salt Lake City. De nieuwe lijndienst vanuit Amsterdam begint op 1 mei 2015 met vijf vluchten per week, waarna dit per 14 mei 2015 wordt uitgebreid naar eenmaal per dag.

 

 

Amsterdam belangrijke bestemming

“Amsterdam is altijd al een belangrijke strategische bestemming voor Delta geweest”, aldus Perry Cantarutti, senior vice president voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Samen met onze joint venture-partners Air France, KLM en Alitalia, bieden we passagiers al 28 vluchten tussen Amsterdam en de VS. De toevoeging van Salt Lake City aan ons routenetwerk, biedt hen meer keuze voor trans-Atlantische vluchten”.

De nieuwe rechtstreekse dienst tussen Amsterdam en Salt Lake City is als volgt:
Vlucht Vertrek Aankomst
DL 57 Amsterdam om 10:30 uur Salt Lake City om 13:15 uur
DL 56 Salt Lake City om 16:51 uur Amsterdam om 10:55 uur (de volgende dag)

Met de start van deze nieuwe lijndienst wordt Delta’s netwerk vanaf Amsterdam naar de VS, uitgebreid naar acht bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf Schiphol ook rechtstreeks naar Mumbai, India. Eenmaal in de VS aangekomen, kunnen reizigers eenvoudigweg de overstap maken naar meer dan 66 bestemmingen in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Delta verzorgt de vlucht naar Salt Lake City met een Boeing 767-300ER met flat bed stoelen die direct toegang verschaffen tot het gangpad in een 1x2x1 opstelling in BusinessElite. Passagiers die Economy Comfort vliegen, Delta’s topproduct in de Economy klasse, hebben maximaal 10 centimeter extra beenruimte en hun stoel is 50 procent verder naar achteren verstelbaar dan de standaard internationale Economy class-stoelen van Delta. Bovendien is priority boarding inbegrepen bij Economy Comfort. Andere productinitiatieven zullen volgen: één van de voorzieningen waarmee de hele internationale vloot van Delta vanaf eind 2015 wordt uitgerust, is de uitbreiding van de Wi-Fi faciliteiten aan boord.

Delta is de grootste luchtvaartmaatschappij in Salt Lake City met meer dan 260 vluchten naar bijna 90 bestemmingen, waaronder zeven internationale bestemmingen. Delta maakte eerder deze maand ook bekend betrokken te zijn bij het $ 1.8 miljard kostende herontwikkelingsprogramma van de luchthaven van Salt Lake City. De eerste belangrijke fase van de bouw wordt naar verwachting in 2019 afgerond.

Comments are closed.