Ga in de tegenaanval: ontsnap aan de oranjegekte

Aan de voor- en nabeschouwingen lijkt geen einde te komen. De ene wedstrijd is nog niet afgelopen of de andere begint alweer. En dat op tv, radio, in kranten en op het internet; er is vrijwel niet te ontsnappen aan de alles verzengende WK-gekte in juni en juli. Er is maar één oplossing: het land verlaten voor een plek waar doelpunten, buitenspel en gele kaarten geen enkele rol spelen. De wereldwijde reiswebsite Skyscanner bezorgt jou de reiskriebels met dit elftal bestemmingen: voor onvergetelijke vakanties en een ‘vergetelijk’ WK.

1. Berghut in Oostenrijk

Had je al geen zin om 22 volwassen mannen in korte broek achter een bal aan te zien hollen? In de Alpen heb je er überhaupt geen tijd voor. Veel meer rust en ruimte dan in een afgelegen berghut op de Oostenrijkse alpenweiden krijg je niet. En wil je wel gaan sporten? Er zijn meer activiteiten mogelijk dan er mensen in een voetbalstadion passen: raften, mountainbiken, hiken en bergbeklimmen, om maar eens wat te noemen. Komende zomer dus geen ‘aanvalluh!’ maar ‘jodelahiti!’ voor jou.
 

 

2. Wellness in Finland

Neem plaats op de bank in een wellness-resort voor volledige ontspanning. Of leg jezelf op de massagetafel voor een behandeling van je uitgeputte spieren. Er zijn thermen en wellness-accommodaties door heel Europa te vinden, maar als grondlegger van de sauna ben je in het niet voor het WK gekwalificeerde Finland helemaal op je plek om het voetbal in alle ontspanning aan je voorbij te laten gaan.

3. Roadtrip door de Verenigde Staten

Amerika is een sportgek land. Alleen als je voetbal steevast ‘soccer’ blijft noemen, weet je in ieder geval dat de edele balsport daar niet bepaald serieus wordt genomen. American football, honkbal en basketbal – daar krijg je Amerikaan wel voor op de banken. Jij loopt je ondertussen warm voor de natuurpracht die het enorme land te bieden heeft. Wat te denken van een van de Nationale Parken? Of Pennsylvania, dat grote Amish- en Mennonieten-gemeenschappen kent. Sta niet gek te kijken als je de traditionele locals hier nog in folkloristische klederdracht en met paard en wagen treft. Daarnaast worden elektrische producten afgezworen. Dus hier geen tv’s of luidruchtige voetbalfans die er dagelijks aan gekluisterd zitten. Ook wel lekker.

4. Zeilen in de Middellandse Zee

Voor anker gaan in kleine, onontdekte baaien en snorkelen in kristalhelder water. Tijdens een zeilvakantie op de Middellandse Zee valt niemand je lastig met de vraag of je Bosnië tegen Iran nog hebt gezien. Goed ingesmeerd en languit op het voordek zijn er belangrijker dingen om je druk over wilt maken. Bijvoorbeeld hoe je je vaarroute kiest tussen de ruim zesduizend eilanden van Griekenland. Slechts 127 hiervan worden bewoond, dus waarschijnlijk raak je niet zo snel verzeild in een menigte voetbalsupporters.

5. Strandvakantie in Thailand

Eilandhoppen in Thailand in een speelveld van meer dan vijfhonderd verschillende eilanden; dat is pas topsport. Voetballers moesten eens weten wat het vergt om elke dag aan te leggen op alweer een verlaten, parelwit droomstrand vol palmbomen. De kans dat je hier op medetoeristen stuit is minimaal, laat staan dat er schreeuwende voetbalsupporters zijn met zorgen over een 1-0-achterstand. Als je immers bezig bent aan een schier eindeloze ontdekkingstocht in de Golf van Thailand sta je op een voorsprong die je nooit meer uit handen geeft…
thailand

6. Outdoor in Zweden

Het niet-gekwalificeerde Zweden heeft meer te bieden dan Zlatan Ibrahimovic. Geen idee wie dat is? Mooi, dan vind je het WK vast ook niet interessant. Zweden is voor jou het land van Stockholm en adembenemende natuurgebieden die in de zomermaanden op hun mooist zijn. Hier blijf je niet op voor de nachtelijke partijtjes in Brazilië, maar voor de Midzomernachtfeesten van 20 tot en met 25 juni 2014.

7. Op safari in Zuid-Afrika

In 2010 was Zuid-Afrika als gastland automatisch gekwalificeerd voor het WK. Deze editie blijft de ploeg thuis. Dat maakt het land voor jou als non-voetbalfan een stuk interessanter. Hier geen getoeter van vuvuzela’s, maar het getrompetter van kuddes olifanten tijdens een onvergetelijke safari door het Krugerpark. Bezoek daarnaast Kaapstad en Robbeneiland, proef de wijnen van de Kaapse Wijnlanden, wandel door de botanische tuinen van Kirschenbosch of beklim de Tafelberg.
 

 

En wat de heren analytici op tv ook mogen zeggen van Messi, Ronaldo, Neymar en Diego Costa; in Gansbaai sta je oog in oog met ‘s werelds gevaarlijkste aanvallers tijdens een middagje sharkcage diving.

8. Ruimtevakantie

‘Loop naar de maan met al dat voetbal!’. Is dat jouw gedachte? Waarom overweeg je dan zelf niet eens een trip die kant op? Hoewel het wel een lieve duit kost, is een uitstapje in de ruimte al lang niet meer onmogelijk. De ideale manier om de wereld van een afstand te bekijken en zijn voetbalgekte eens lekker te relativeren…

9. Zeevissen in Denemarken

Wanneer je wel wat meer spanning kunt gebruiken dan risicoloos op balbezit spelen, vind je de ultieme ervaring in Denemarken: zeevissen. Op kansrijke visstekken zoals de Lille Belt, Store Belt, Middelfart, Ebeltof en Strib beleef je een vakantie van heb ik kabeljauw daar.

10. Outdoorvakantie in IJsland

Als de tv je niet binnen houdt tijdens het WK, trek je er toch op uit? Naar IJsland bijvoorbeeld, waar je een onvergetelijke – maar ijskoude – outdoorvakantie beleeft. Geisers, sneeuwscooters of ijszwemmen; de mogelijkheden zijn eindelozer dan het aantal wedstrijden op het WK. Maak een wandeling over het ‘zwarte strand’ van gletsjermeer Jökulsárlón of vergeet alles wat met voetbal te maken heeft in de ontspannende Blue Lagoon.

11. Skiën in Nieuw-Zeeland

Pardon? Skiën in Nieuw-Zeeland? Jazeker. Op het zuidelijk halfrond is het volop winter en exact na het WK 2014 gaat in deze fascinerende uithoek van de wereld het skiseizoen van start. Gingen er enkele jaren geleden in het veelzijdige landschap van Nieuw-Zeeland nog orks en elven met elkaar op de vuist voor de Lord of the Rings-trilogie, deze zomer bedwing jij de bergen op je ski’s of snowboard.

12. Twaalfde man: de ‘Search Everywhere’-functie

Voor iedereen die moeilijk kan kiezen of het eigenlijk niet uitmaakt waar de reis naartoe gaat, biedt Skyscanner op zijn website de ‘Search Everywhere’-functie. Vul een vertrek- en retourdatum in, kies bestemming ‘Everywhere’ en vind reisinspiratie voor elk budget. Wie weet welke exotische locaties nog meer het WK aan zich voorbij laten gaan…

Comments are closed.